Zöld mezőről a rács mögé – Audi, Győr, Orbán, Borkai, Zsák Ferenc

2019. november 25.

Hírek

Borkai Zsolt győri polgármester adriai hajós botránya után valószínűvé vált, hogy a luxuséletmód összefüggésben lehet korábbi ingatlan- és korrupciógyanús ügyekkel. Bizonyára sokan emlékeznek az Audi-földek ügyére, arra talán kevesebben, hogy egy európai védettségű, Natura 2000-es terület esett áldozatul a gyárbővítésnek, és Magyarországon először ítéltek el egy természetvédőt, mert fellépett a természetkárosítás ellen.

Gondolatok a vadászat létjogosultságáról

2018. március 22.

Hírek

Ma már semmilyen racionális érv nem szól a vadászat és a vadgazdálkodás mellett; az utóbbi, azaz a vadgazdálkodás évtizedek óta csak veszteséget termel, a vadászat pedig erre a veszteséges ágazatra rátelepedve csak arra hivatott, hogy ölni vágyó emberek beteges, eseteként perverz vágyait elégítse ki.

Felfüggesztett börtönt kapott vesztegetésért a természetvédő

2015. szeptember 14.

Hírek

Jelentősen enyhítette a Debreceni Ítélőtábla Zsák Ferenc, az ismert debreceni környezetvédő ügyében első fokon hozott ítéletet. Tiszta a lelkiismerete, de ha elítélik, akkor vállalja, hogy ő legyen a természetvédelem mártírja.

Jelölöm Zsák Ferencet az Európai Polgári Díjra

2015. május 3.

Hírek

Az Európai Polgári Díjjal az Európai Parlament 2008 óta olyan embereket tüntet ki, akik kiemelkedően sokat tettek az európai alapértékek képviseletéért és megvalósításáért. A díj kitüntetettjére minden EP-képviselő javaslatot tehet.

Audi-per: 3 év börtön a természetvédőnek

2015. február 16.

Hírek

Az elsőfoú Debreceni Törvényszék nem jogerősen 3 év börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől ma Zs. Ferenc Tibort, a Tiszántúli Természetvédők Társulata (TTT) elnökét, akit vesztegetés elfogadása miatt ítélték el. Az indoklás szerint Zs. Ferenc Tibor a vallomásaiban többször ellentmondásba keveredett, így szavahihetősége megkérdőjelezhető.

Bukóforduló – Zsák Ferenc és az Audi ügy

2014. január 11.

Hírek

4 hónapot töltött előzetes letartóztatásban a Tiszántúli Természetvédők Társulatának 56 éves elnöke, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetéssel gyanúsította meg. Ellentmondásos indokokkal vádolja az ügyészség Zsák Ferencet.

Az EP-szakbizottságai elé került a győri Audi-gyár bővítésének ügye

2013. november 26.

Hírek

Beadvánnyal fordult az Európai Parlamenthez (EP) Zsák Ferenc Tibor, a Tiszántúli Környezetvédők Társulatának nevében, mert úgy ítéli meg, hogy az Európai Bizottság a közösségi joggal ellentétesen adott pozitív értékelést a győri Audi-gyár természetvédelmi területen történő bővítéséről. Az ügyben tegnap tartottak meghallgatást.

Természetvédő a vádlottak padján

2013. október 23.

Hírek

Tegnap folytatódott a Tiszántúli Természetvédők Társulata elnökének büntető pere a Debreceni Törvényszéken. A vád az AUDI feljelentése nyomán: vesztegetés.

Zsák Ferenc ismét szabad

2011. október 6.

Hírek

A TTT elnöke majdnem négy hónapot volt előzetesben, nehéz körülmények között. Zsák szerint a Strabag márciusban 30 millióval próbálta megvesztegetni a Tiszántúli Természetvédőket. A TTT-Audi szerződés 200 milliója nem a civileknek, hanem állami szervezeteknek ment volna.

Üzenet a zöldeknek Zsák Ferenctől

2011. szeptember 12.

Hírek

A Tiszántúli Természetvédő Társaság vezetőjét május 30-án vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés gyanújával, két napra rá viszont a Debreceni Városi Bíróság szabadlábra helyezte. Ezt az ügyészség megfellebbezte, és Zsák Ferencet június 16-án egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, amelyet október 15-ig meghosszabbítottak. Zsák Ferenc most a cellájából üzent a zöldeknek.