Városi agrárgazdasági nap Zuglóban

2019. március 24.

Helyszín: Németpróna utca, Budapest 1141, Magyarország

Programok

Az agrárerdészet kert egy PhD projekt, Paloma de Linares PhD hallgatóbol, Tájépitézesi és Településtervezési Kar, Szent István Egyetem. Cargonomia és a XIV. kerület Önkormányzat a partnerünket. Tavaly szeptemberben indítottuk az ehető-erdő klímaprojektet Zuglóban, közösségi részvételen alapuló ültetéssel. Fáink azóta jól vannak, sokat fejlődtek, és várják a további lépéseket. Csatlakoz hozzánk március 24-én, vasárnap 10 órától:… Tovább »

Egyenlőre felfüggesztik a Thököly úti fák kiirtását

2018. június 8.

Hírek

A Thököly úti fakivágási terv felülvizsgálatára és a döntés megváltoztatására kérte ma Karácsony Gergely a főpolgármestert. A Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási május 23-i ülésén adta meg a hozzájárulást 17 fa, köztük 20 méteres, egészséges platánok kivágására.

Helyzet van a Városligetben

2016. július 6.

Hírek

Legalább 200 rendőr jelent meg szerda reggel 7 óra körül a budapesti Városligetben, majd sorfalat álltak a bontásra ítélt Hungexpo-irodaházaknál. A ligetvédő aktivisták közül többen felmásztak az épületek tetejére, vagy betontömbökhöz láncolták magukat. Délután ötre tüntetést hirdettek a civilek.

Zugló szégyene

2016. április 5.

Hírek

Miközben a hulladékgazdálkodás rendszerének az átalakítása folyik, addig Zuglóban ennek csődjéről beszélhetünk. Budapest XIV. kerülete mostanság a hulladékvadász célkeresztjébe került, de nem a Városligetben zajló események okán, hanem az utóbbi hetekben tapasztalt folyamatos illegális hulladék bejelentések miatt.

Zugló fellebbez a városligeti fairtás ellen

2016. március 23.

Hírek

Fellebbez a budapesti Városliget negyven fájának kivágása ellen a zuglói önkormányzat, mert szerintük az erről szóló határozat több ponton törvényellenes. A Városliget Zrt. nem érti, miért nem szeretne 872 tiszafát a Városligetbe Szabó Rebeka?​

Kaotikus a városligeti fák nyilvántartása

2015. november 10.

Hírek

A valósággal köszönőviszonyban sincs az a fakataszter, amely alapján a beruházóknak a zöldfelület veszteségeit kellene felmérni a hatalmas múzeumok építése miatt. A tisztességes nyilvántartás hiánya az egész építkezés szakmai megalapozatlanságára és a Liget Budapest Projekt szószólóinak hiteltelenségére mutat rá. A Városliget Zrt. kiegészítteti a fakatasztert, és ehhez várja bárki véleményét.

Örökbefogadásos városligeti tiltakozás

2014. május 19.

Hírek

Városliget: a fővárosnak június 16-ig kell megalkotnia a beépítéseket lehetővé tevő új szabályozást. Szombaton 6-800 ember vett részt a zöldirtás elleni demonstráción. Eddig körülbelül ötezren írták alá a tiltakozó petíciót.