hirdetés

Békés demonstrációt szervezett a 10 millió Fa Alapítvány több tucat zöld szervezettel 2022 augusztus 17-én a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé, hogy közösen követeljék: “vonja vissza a kormány az erdeinket pusztító rendeletet, ami továbbra is érvényben van.”

A kormány az egekbe szökő energiaárakra és a megnövekedett tűzifaigényre hivatkozva egy augusztus 4-én megjelent rendeletben egy sor természetvédelmi korlátozás kiiktatásával megkönnyítette a fakitermelést. Azóta kijött egy rendelet, amely megtiltotta a fakitermelést a természetvédelmi és a Natura 2000 területeken, de ez Rodics Katalin a Greenpeace szakértője szerint is csak kommunikációs trükk volt, mivel Nagy István utasítása nem írja felül a kormányrendeletet, csak az volt a célja, hogy ne menjenek el sokan a tüntetésre.

A tüntető civilek azt követelték, hogy a kormány vonja vissza az augusztus 4-i rendeletét.  A tüntetésen 18.00 körül a kezdetben 2-3000-en, hét óra magasságában 4-500-an lehettek. A hivatalos demonstráció fél 8-kor véget ért.
KAPCSOLÓDÓ CIKK >>>
Fotók Sarkadi Péter greenfo.hu

Kapcsolódo hír:

A kormány visszakozott erdőügyben, ám ezzel a magántulajdonosokat hozhatja jobb helyzetbe

Jane Goodall üzenete a magyaroknak: védjétek meg erdeiteket!

A Pilisi Parkerdő reagált a sokat bírált tűzifarendeletre

Jogszabályi magyarázó a fakitermelés rendelethez

Egy évtizednyi természetpusztításra tenné fel a koronát most Orbán Viktor

Miskolc sem engedélyezi saját erdőinek kivágását

Úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata hazugság volt

Semmiféle erdőirtásról nincs szó – az erdőkért felelős államtitkár szerint