Zöld OT 2017 Csillebérc

2017. május 20.

Idén 27. alkalommal vár mindenkit a Zöld Civil Országos Találkozó, ezúttal Budapesten, május 18-21 között. A négy napos találkozón különböző előadások, filmvetítések, szakmai műhelymunkák, fenntartható ételek, zöld expo, gyakorlati workshopok, kirándulások, koncertek, vetélkedő és családi programok várják a zöld témák iránt érdeklődőket.  

Budapest ne vágd magad alatt a fát!

2016. szeptember 25.

A Városliget, az Orczy-kert és a Római part fáinak kivágása ellen tartott demonstrációt több civil szervezet szeptember 24-én a fővárosban, a Hősök terén, ahol átadták az "Arany láncfűrész díjat". A résztvevők "Megvédjük a budapesti fákat" feliratú molinó mögött vonultak az Erzsébet térről a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagymező utcán és az Andrássy úton át a Hősök… Tovább »

Civil tüntetés Paks 2 ellen

2014. február 1.

 2014. február 1-jén, szombaton 15.30 órakor civil demonstrációt tartottak a József nádor téren a Paksi Paktum elleni tiltakozásul. Beszédet mondott: Dr. Majtényi László, alkotmányjogász, Eötvös Károly Intézet Dr. Béres Tamás, teológus, egyetemi tanár Ámon Ada, közgazdász, Energiaklub Dr. Lányi András, a ‘Paks Vobiscum?’ szervezője. A tüntetés szervezői magyarországi civil szervezetek: Energiaklub, Védegylet, Greenpeace, Magyar Természetvédők… Tovább »