Ökoexpedíció ismét Szegeden

2012. szeptember 25.

Újra elindult az Expedíciózz a háztartásban kampány, mely öt fő témakörre épül: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módozataira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál 9 városban javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vértezik fel a látogatókat, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára szeretnének térni. A második kampánykörút negyedik… Tovább »

Természetfotós tábor Bugacon

2012. július 30.

Viperát, fűrészlábú szöcskét és lovasbemutatót fotóztak a TerepSzemle stúdió fotóstáborának fiatal résztvevői.

Ökoexpedíció Szegeden

2012. június 15.

Nem hiába nevezik Szegedet a napfény városának, kellemesen szép idő fogadta a június  14-i sátrait itt fölütő Expedíciózz a háztartásban! kampány látogatóit. A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata szervezte akció utolsó állomásának házigazdája a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület volt június 14-én.

Környezeti nevelés a Dél-Alföldön

2012. március 18.

A Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját 2012. március 15-18 között tartották Kiskunhalason. Az OT első, és a második fél napja az un. előprogram. Idén az egyiket a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezte a környezeti nevelés eszközei és eszköztelensége témakörben. Március 15-én a Mórahalom melletti Nagyszéksóstón Szűcs Anikó, a Zöld Közösségi Ház és Erdei… Tovább »