Közmunkás természetkárosítás

2015. február 10.

150 közmunkás engedély nélkül pusztítja a védett Debreceni Nagyerdő élővilágát. A közmunkások feladata a nem őshonos cserjék irtása volt a védett területen. Sajnos nem nagyon volt senki, aki meg tudta volna különböztetni a zöld juhart a mogyorótól vagy a bodzától. Így a védett erdő teljes cserjeszintjét eltüntették a közmunkások, feldúlva az erdő talaját is a… Tovább »

Átadták Debrecen legmagasabb erdei kilátóját

2014. december 9.

Az új, 25 méteres kilátó és a mézeshegyi tónál megépített, 8,1 kilométeres turistaösvény, valamint a 4,3 kilométer hosszú kerékpárút 171 millió forintos beruházásához 163 millió forint európai uniós forrást használt fel a Nyírerdő Zrt.

Tüntetés a Nagyerdő körbekerítése ellen.

2014. június 16.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület, a Nagyerdőért Összefogás Közhasznú Egyesület és a Terepszemle Stúdió Egyesület már több alkalommal és több módon kifejezte tiltakozását a Nagyerdő drótkerítéssel történő bekerítése ellen. Elkötelezettek vagyunk a Nagyerdő természeti- és épített örökségének védelme iránt, de felháborítónak tartjuk a város emblematikus helyéhez méltatlan, és a nagyvonalú felújítási projekt szempontjából is vállalhatatlan… Tovább »

Áprilisi favágás Debrecenben

2014. április 22.

Április elején a belvárosban található Ady park rekonstrukciója során egészséges, 70 év körül nyugati ostorfákat vágtak ki. A napokban a tuskókra szoliter leandereket helyeztek.

Tarka sáfrányok bűvöletében

2014. február 23.

A Debrecen melletti Erdőspuszta egyik szegletében óvatosan járunk, mintha taposóaknákat rejtene a föld, hisz a virágok mindössze 5-7 centiméterre emelkednek ki a talajból, a lehullott ágak, aszalódott fűszálak elegyéből épp csak kikandikál néhány tő. Az erőteljes, sötétzöld tőlevelek egyenesen tartják a törékeny szárat és az azzal egyben fejlődő lepelleveleket, a három lepellevél csúcsa felé három… Tovább »

Debreceni Nagy(szemét)erdő

2013. május 28.

2013 május közepén gyakorlaton vettem részt a Debreceni Nagyerdő még külső résznek mondható területén. Belépéskor találkoztam az ilyenkor általában kint lévő természetvédelmi terület feliratú táblára. Mivel eddigi tanulmányaim során ezen a területen nem jártam mondogattam magamban nagyon helyes dolog és végre sétálgathatok majd egy tiszta erdőben. Befelé haladva azonban szavaim és gondolataim semmivé váltak.