III. Budapesti Globális Klímasztrájk

2019. szeptember 28.

Óvatos becslések szerint is legalább hatezren vonultak fel a Clark Ádám tértől a Lánchídon át a Kossuth térig a 2019 szeptember 27-i eseményen, amely a Fridays for Future szervezésében, a magyar Greenpeace, a WWF, és az Extinction Rebellion szervezetek segítségével valósult meg. Fotó: Sarkadi Fanni.

Budapest ne vágd magad alatt a fát!

2016. szeptember 25.

A Városliget, az Orczy-kert és a Római part fáinak kivágása ellen tartott demonstrációt több civil szervezet szeptember 24-én a fővárosban, a Hősök terén, ahol átadták az "Arany láncfűrész díjat". A résztvevők "Megvédjük a budapesti fákat" feliratú molinó mögött vonultak az Erzsébet térről a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagymező utcán és az Andrássy úton át a Hősök… Tovább »

2000 helyen él tovább Kishantos

2014. április 24.

Közel 2000 helyre jutott az országban azokból a kishantosi biovetőmagokból, amelyeket a Greenpeace Magyarország 2014 április 23-án délután a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt osztott szét. Greenpece aktivisták segítették Bolye Ferencet, a kishantosi központ társügyvezetőjét, és Ács Sándornét, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Kft. másik ügyvezetőjét a bio búza, kukorica és zab magok porciózásában… Tovább »

Gazdák tüntetése a Hortobágyi Nemzeti Park debreceni székháza előtt

2014. február 13.

A hortobágyi földpályázatok ellen tüntetek hajdú-bihari gazdák a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának Debreceni székháza előtt. A gazdák szerettek volna petíciót átnyújtani Szilágyi Gábor igazgatónak, de ő betegségére hivatkozva napok óta nem megy be munkahelyére. A petíciót Olajos Péter szakmai igazgatóhelyettes vette át. Olajos Péter a nemzeti park székházából, ami állami fenntartásánál fogva középület, a sajtó… Tovább »

Szolidaritási tüntetés Horváth András mellett

2013. december 29.

Több ezren tüntettek Budapesten az áfacsalások vizsgálata és Horváth András mellett 2013 december 29-én. A megmozdulás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Széchenyi utcai épületénél kezdődött, majd az egyre növekvő tömeg táblákkal, zászlókkal és – a Horváth állítólagos bizonyítékai miatt elhíresült – zöld dossziékkal vonult a Belügyminisztériumhoz, majd a Parlamenthez, az Alkotmány utca és Kossuth… Tovább »