Jane Goodall budapesti faültetése

2019. augusztus 11.

2019. augusztus 9-én Dr. Jane Goodall a Life4OakForests projekt és a Jane Goodall’s Roots&Shoots program keretében őshonos facsemetéket ültetett a budapesti Sas-hegy lejtőin. A Life4OakForests program célja, hogy a Natura 2000 hálózathoz tartozó, közösségi jelentőségű tölgyes élőhelyek biológiai sokféleségének csökkenését megállítsa. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén található Sas-hegy a projekt egyik helyszíne. A világhírű… Tovább »

Természetvédelem a táborfalvi lőtéren

2017. október 25.

Eredményes volt az a 6 éven át tartó élőhely-rehabilitáció, amely hazánk második legnagyobb aktív katonai lőterén zajlott. A természetvédők és a honvédség közösen igyekeztek megóvni a Turjánvidéket, ahol a veszélyeztetett rákosi vipera is él. Az EU által támogatott LIFE projekt vezetője a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság partnereivel( Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal, Budapesti Erdőgazdaság Zrt. és… Tovább »

Az Alföld rejtett kincse a Turjánvidék

2012. július 31.

Zajlik a kiemelt jelentőségű természeti értékek megőrzése a Turjánvidék Natura 2000 terület déli részén. A LIFE+ Természet program tavaly ősszel indult el a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vezetésével. Az öt éven át tartó pályázat 2,7 millió euróba kerül, amelynek 75%-át az Európai Unió biztosítja a Natura 2000 területek megőrzésére és példaértékű kezelésére elkülönített LIFE alapból.… Tovább »