1000 tonna méreg Kiskunhalason

2017. augusztus 8.

A kiskunhalasi Majsai úton évek alatt összegyűlt 1000 tonna veszélyes hulladék. A telep félig nyitott épületében a hordótornyok egy része összedőlt, a vegyi anyagok sok helyen kijutottak a környezetbe, kiömlöttek a tárolóedényekből. A Greenpeace Magyarország civil szervezetekkel, a szegedi CSEMETE és a helyi Vasvarjú Természetvédelmi Alapítvánnyal közösen már egy éve felhívta a figyelmet a szennyezésre.… Tovább »

Mérgezett örökségünk

2016. december 13.

Dobpergés a Kossuth téren – katonazenekar helyett olajoshordókon, díszőrség helyett szkafanderes zöld aktivisták a parlament előtt. A Greenpeace 2016 december 13-án látványos akcióval mutatta be a Mérgezett örökségünk – Szennyezett területek, időzített vegyi bombák Magyarországon című kiadványát, mely olyan, gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett területeket mutat be, melyek a rendszerváltás előtti időszakból maradtak ránk,… Tovább »

Őshonos állatok között Gyűrűsön

2015. március 21.

Gyűrűsre, egy százlelkes apró zalai faluba szervezett kirándulást a Greenpeace Magyarország, hogy bemutasson az újságíróknak egy őshonos állatokkal foglalkozó telepet. A zalai dombvidéken a házigazda Vörös József lótenyésztő és felesége Vörösné Horváth Katalin egy 150 holdas területen nevelik az őshonos állataikat. A borzderes, a hucul, a gidrán és a többiek

Civil tüntetés Paks 2 ellen

2014. február 1.

 2014. február 1-jén, szombaton 15.30 órakor civil demonstrációt tartottak a József nádor téren a Paksi Paktum elleni tiltakozásul. Beszédet mondott: Dr. Majtényi László, alkotmányjogász, Eötvös Károly Intézet Dr. Béres Tamás, teológus, egyetemi tanár Ámon Ada, közgazdász, Energiaklub Dr. Lányi András, a ‘Paks Vobiscum?’ szervezője. A tüntetés szervezői magyarországi civil szervezetek: Energiaklub, Védegylet, Greenpeace, Magyar Természetvédők… Tovább »

Gazdátlan hortobágyi mérgek

2014. január 9.

A Hortobágyi Nemzeti Park tőszomszédságában rendkívül veszélyes anyagot tárolnak, a szétmállott hordókból akadálytalanul folyik a vegyi anyag a földre. Az őrizetlen, lyukas kerítésű telepet korábban üzemeltető cég jelenleg felszámolás alatt áll. Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag szakértője önkéntesekkel  2014 január 9-én járt a Balmazújváros-Lászlóháza határában található Szeg-Híresháti belvízelvezető csatorna közelében található teljesen magára hagyott, gondozatlan… Tovább »

méhészeti körkép

2013. április 10.

Méhpusztulás – az európai beporzó rovarokat és mezőgazdaságot fenyegető veszélyek" címmel tanulmányt hozott nyilvánosságra a Greenpeace. Az április 9-i sajtótájékoztatón bemutatott jelentésben a 74 legjelentősebb nemzetközi tudományos kutatás méhpusztulással kapcsolatos megállapításait foglalta össze a szervezet. Tömöri Balázs, a Greenpeace kampányfelelőse kiemelte, a dokumentum alapján könnyen azonosítható a méhpusztulás egyik legjelentősebb oka, a beporzókra veszélyes egyes… Tovább »

Greenpeace-szülinap

2012. szeptember 16.

A látványos akcióiról híres szervezet a Pál-völgyi-barlangnál ünnepelte a születésnapját 2012. szeptember 15-én.

Zöld kritika az orbáni környezetpolitikának

2012. május 29.

A kormány első két évi környezetpolitikai teljesítménye összességében lesújtó – jelentette ki ma Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének elnöke a Kossuth téren , amikor átadták a miniszterelnökség munkatársának a kormány féléves bizonyítványát, amelyet 42 zöld szervezet készített.  A jelképes bizonyítvány szerint a kormány két "tárgyból" egyest, hatból kettest kapott, és csak egy területen érdemelt… Tovább »

A Greenpeace befalazta az Országos Atomenergia Hivatalt

2011. szeptember 21.

Paks megbukott az elővizsgán – de bukását elhallgatták! Ma reggel Greenpeace aktivisták befalazták az Országos Atomenergia Hivatal főbejáratát. Az aktivisták a Paksi Atomerőmű állapotát vizsgáló stressz teszt előzetes jelentésének hiányosságaira, hibáira és hamis kommunikációjára akarták felhívni a figyelmet.