Dong-éri átokcsatorna

2019. május 7.

Eredője Kiskunhalas határa, vége Szentesen a Tisza, 1954-ben avatták, a térképen akkor hajózhatónak jelölték, de nem volt olyan kicsi hajó, amely tudott volna közlekedni rajta, mert a csónakot mifelénk nem szokás hajónak nevezni. Jelen állapotában ezt az átokcsatornát, amely helyenként szerencsére teljesen elmocsarasodott, használhatóvá teszi pályázati pénzből a vízügy, hogy a nem létező vizeket el… Tovább »

1000 tonna méreg Kiskunhalason

2017. augusztus 8.

A kiskunhalasi Majsai úton évek alatt összegyűlt 1000 tonna veszélyes hulladék. A telep félig nyitott épületében a hordótornyok egy része összedőlt, a vegyi anyagok sok helyen kijutottak a környezetbe, kiömlöttek a tárolóedényekből. A Greenpeace Magyarország civil szervezetekkel, a szegedi CSEMETE és a helyi Vasvarjú Természetvédelmi Alapítvánnyal közösen már egy éve felhívta a figyelmet a szennyezésre.… Tovább »

Környezeti nevelés a Dél-Alföldön

2012. március 18.

A Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját 2012. március 15-18 között tartották Kiskunhalason. Az OT első, és a második fél napja az un. előprogram. Idén az egyiket a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezte a környezeti nevelés eszközei és eszköztelensége témakörben. Március 15-én a Mórahalom melletti Nagyszéksóstón Szűcs Anikó, a Zöld Közösségi Ház és Erdei… Tovább »

OT 2012 – péntek

2012. március 16.

 A 2012-es Országos Találkozó pénteki napja, főként az előprogramra fókuszálva.

OT előprogram, csütörtök

2012. március 16.

22. alkalommal tartják éves találkozójukat a civil zöldek, ezúttal Kiskunhalason. A képek a kirándulással töltött csütörtöki előprogramon készültek.