Éled a Zöldlak

2013. március 15.

A belvárostól néhány percre, a veszprémi plaza szomszédságában, a Diófa utca 3. alatt található épület zöld közlekedéssel jól megközelíthető. Az akadálymentesített ház kívülről még csinosításra szorul, belül azonban majdnem készen van, olyannyira, hogy két hét múlva már fogadja az első látogatókat a környezetbarát lakossági bemutatóközpont, amit a Kör Alapítvány a tavaly megvásárolt romos épületből kialakított.… Tovább »

Ökoexpedíció ismét Veszprémben

2012. szeptember 28.

Újra elindult az Expedíciózz a háztartásban kampány, mely öt fő témakörre épül: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módozataira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál 9 városban javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vértezik fel a látogatókat, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára szeretnének térni. A második kampánykörút hetedik… Tovább »

Veszprémi Zöldlak 2012 június

2012. július 14.

Egy igazi zöld ház rejlik a veszprémi Diófa utca 3. szám alatti még romos épületben. 2012 júniusában még igencsak sok a teendő. Kezdőállapotról cikk >>>  

Elindult a ZöldLak program

2012. március 2.

Hazánkban elsőként Veszprémben alakítanak ki környezetvédelmi lakossági bemutatóközpontot. A ZöldLak júniusban nyithat, addig azonban sok a teendő.  A környezetvédelmi bemutatató központ ötlete a Kör Alapítványtól, és elsősorban annak elnökétől, Mátyás Mónikától ered. A projekt vezetője január végén egyeztetett a tervezőkkel egyenlőre még a "RomLak" – ban. A képek ekkor készültek a Diófa utca 3-ban.  … Tovább »