Légszennyezés mérés a Kálvin-téren

2015. október 27.

Budapest Kálvin tér 2015 október 26. A Levegő Munkacsoport munkatársai a levegőben található súlyosan egészségkárosító részecskék mennyiségét mérik (egy 2 millió forintos unikális műszerrel), és tájékoztatást adnak az Európai Parlamentben sorra kerülő, döntő jelentőségű szavazásról. Ennek tétjéről nyilatkozott az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke Jávor Benedek, és Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke.

Civil tüntetés Paks 2 ellen

2014. február 1.

 2014. február 1-jén, szombaton 15.30 órakor civil demonstrációt tartottak a József nádor téren a Paksi Paktum elleni tiltakozásul. Beszédet mondott: Dr. Majtényi László, alkotmányjogász, Eötvös Károly Intézet Dr. Béres Tamás, teológus, egyetemi tanár Ámon Ada, közgazdász, Energiaklub Dr. Lányi András, a ‘Paks Vobiscum?’ szervezője. A tüntetés szervezői magyarországi civil szervezetek: Energiaklub, Védegylet, Greenpeace, Magyar Természetvédők… Tovább »

Erős hatóságokat és erős civil szervezeteket!

2011. november 3.

Több száz civil szervezet és ezzel együtt több ezer munkahely szűnhet meg, ha a kormányzat tovább csökkenti a szektor támogatására szánt költségvetési forrásokat.  A Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt kéri a kormánytól, hogy reálértéken legalább a 2010. évinek megfelelő összeget biztosítson a hatóságok és a civil… Tovább »