Közmunkás természetkárosítás

2015. február 10.

150 közmunkás engedély nélkül pusztítja a védett Debreceni Nagyerdő élővilágát. A közmunkások feladata a nem őshonos cserjék irtása volt a védett területen. Sajnos nem nagyon volt senki, aki meg tudta volna különböztetni a zöld juhart a mogyorótól vagy a bodzától. Így a védett erdő teljes cserjeszintjét eltüntették a közmunkások, feldúlva az erdő talaját is a… Tovább »

Tüntetés a Nagyerdő körbekerítése ellen.

2014. június 16.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület, a Nagyerdőért Összefogás Közhasznú Egyesület és a Terepszemle Stúdió Egyesület már több alkalommal és több módon kifejezte tiltakozását a Nagyerdő drótkerítéssel történő bekerítése ellen. Elkötelezettek vagyunk a Nagyerdő természeti- és épített örökségének védelme iránt, de felháborítónak tartjuk a város emblematikus helyéhez méltatlan, és a nagyvonalú felújítási projekt szempontjából is vállalhatatlan… Tovább »

Debreceni Nagy(szemét)erdő

2013. május 28.

2013 május közepén gyakorlaton vettem részt a Debreceni Nagyerdő még külső résznek mondható területén. Belépéskor találkoztam az ilyenkor általában kint lévő természetvédelmi terület feliratú táblára. Mivel eddigi tanulmányaim során ezen a területen nem jártam mondogattam magamban nagyon helyes dolog és végre sétálgathatok majd egy tiszta erdőben. Befelé haladva azonban szavaim és gondolataim semmivé váltak.