Növénymentés a Bertényi Miklós füvészkertben

2017. május 30.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az ELTE Füvészkerttel ismételten megkötött szakmai megállapodásával folytatja a Magyarországon őshonos növények megőrzéséért végzett tevékenységét. A Visegrád melletti Apátkúti völgyben fekvő Bertényi Miklós füvészkertben tartott Arborétumok Napja eseményen írta alá a Pilisi Parkerdő Zrt. és az ELTE Füvészkert azt a megállapodást, mely a két fél jövőbeni szakmai együttműködését biztosítja. Aláírók: Dr.… Tovább »

Faültetéssel a jégkárok eltüntetéséért

2015. november 4.

Az egymillióból az első facsemeték ültetésével elkezdődött 2015 november 3-án a Pilisi Parkerdő Zrt. területén a tavaly decemberi jégkár sújtotta erdők megújítása, melyhez a Lidl 25 millió forinttal járult hozzá. A Gödöllő környéki valkói erdészet 60 hektárnyi fenyvese cserélődik le őshonos tölgy, szürke nyár, és cser fajokra. A greenfo is elültetett egy csemetét.  

Erdészeti megújulás Dabas térségében

2011. szeptember 18.

A Ráckevei Erdészethez tartozó területeken a természetes erdők nagysága és összetétele az elmúlt évszázadokban sokat változott. Most 3 helyszínen, 6 erdőrészletben, összesen 16,75 hektáron zajlik erdőszerkezet-átalakítás, amelynek során idegenhonos, nemesnyáras erdők a termőhelynek megfelelő őshonossá alakítása valósul meg. A munkálatok eddigi eredményeiről 2011. szeptember 14- én tartottak sajtóbemutatót az egyik ócsa melletti erdőterületen.