Így zöldítjük a háztartásunkat

2019. szeptember 16.

A hétköznapi hulladékcsökkentés: ami még megmenthető, azt adjuk oda a rászorulóknak további használatra. Bár minden háztartásban van házhoz jövő szelektív kuka, sajnos a lakásban még kevesen gyűjtenek külön. Amit lehet szelektíven gyűjtjük, még a kétrétegű csomagolást is frakciókra szedjük. A Belső-Ferencvárosban negyedévente van lakossági veszélyeshulladék-gyűjtés.

Ökojátszóház roadshow Hajdú-Biharban

2018. március 17.

 A „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című FM pályázat keretében a hajdúböszörményi Városbarátok Köre általános- és középiskolás korosztályok számára interaktív foglalkozásokat és ökojátszóházat tartott többek között a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskolában is 2018 márciusában.  

Hulladéklesen a Körös-szögben

2015. június 14.

2015 június 8-án terepi sajtóbejáráson mutatták be a Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszer továbbfejlesztésének eredményeit. A kistérség települései (Szarvas, Gyomaendrőd, Kondoros, Kardos, Csabacsűd) jelentős erőfeszítéseket tettek hulladékgazdálkodási közszolgáltatói kötelezettségeik teljesítéséért, de van még bőven mit tenni.

Rezsicsökkentés palackpréssel / Szelektív gyűjtés házhoz jön.

2014. február 3.

A házhoz menő szelektív gyűjtés elterjedésével a lakók is egyre többen használják a ki helyezett szelektív gyűjtő edényeket, de sajnos kevés házban préselik össze palackpréssel mert vagy nincs a házakban felszerelve vagy kevés információt kapnak hogy a prés használatával a palackok térfogata 1/5 részre préselhetőek. Ebből kifolyólag tudnák csökkenteni még jobban a kommunális gyűjtőkben lerakott… Tovább »

Hulladékgazdálkodás és kommunikáció szakmai konferencia

2013. január 30.

A következő évek során várhatóan Magyarországon kiépül a házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer, amellyel egy időben a lakosság által eddig önkéntes alapon végzett szelektív hulladékgyűjtés kötelezettséggé és egyben anyagi érdekké is válik. Az új rendszer kiépülésével a gyűjtőszigetes szelektív gyűjtés háttérbe szorul, a legtöbb frakciót, így a fémet, a papírt és a műanyagot, valamint a… Tovább »

Sziget Fesztivál 2012

2012. augusztus 14.

28 ezer visszahozott PET palack, 2 700 újrahasznosított anyagból készült ajándék, ezer kupakból, dobozból, palackból és molinóból készített egyedi ékszer és naponta több mint ezer bulizó. Tegnap végérvényesen véget ért a huszadik Sziget.

Nagytétényi hulladékudvar átadása

2012. július 5.

Az ország minden eddiginél korszerűbb, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát adták át a főváros XXII. kerületében 2012. július 4- én a nagytétényi, több mint 80 millió forintból kialakított udvar mellett további hármat hoznak majd létre Budapesten. Az eseményen Klug Lajos, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója, György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes, Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere,… Tovább »

Fénycső újrahasznosító üzem Mezőkovácsházán

2012. március 6.

Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és Karácsony Erdei László, a romániai Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium tanácsosa avatta fel az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. fénycsőbontó üzemét tegnap Mezőkovácsházán. A beruházás célja, hogy az elhasznált fénycsöveket, lámpákat a lakosság és a közületek a jövőben szelektíven gyűjtsék, és ezen elektronikai hulladékok újrahasznosításra kerüljenek. A svéd gyártmányú,… Tovább »

Megújult a ReMat Hulladékhasznosító Zrt. tiszaújvárosi üzeme

2011. október 31.

Kívül-belül alaposan megújult a ReMat Hulladékhasznosító Zrt. tiszaújvárosi műanyaghulladék-hasznosító üzeme annak a mostanra befejezett beruházás sorozatnak köszönhetően, amelynek keretében a vállalat 311 millió forint értékben hajtott végre komplex technológia-fejlesztést a műanyag fólia hulladékok hasznosításának hatékonyabbá tétele érdekében.  Az október 26-án ünnepélyes körülmények között átadott fejlesztés részeként egy teljesen új regranuláló gépsort állítottak működésbe, amelynek kapacitása… Tovább »