Új tanösvény Hortobágyon

2020. október 25.

2020 október 24-én, a Behajtás ünnep előprogramjaként Jakab Ádám Hortobágy község polgármestere átadta a nagyközönségnek azt a két részből álló természetismereti tanösvényt, amelynek hosszabbik részét vízen – csónakkal -, míg egy rövidebb parti szakaszát szárazon, gyalogosan lehet bejárni. A Zöld Kör fotóin a tanösvény építése, és a megnyitó pillanatai láthatóak. Kapcsolódó cikkünk >>>

Jane Goodall Tanösvény életképek

2018. május 19.

Hivatalosan 2018 május 18-án adták át Jane Goodall jelenlétében a Pesthidegkút határában  még áprilisban elkészült, és a világhírű főemlőskutató/természetvédő nevét viselő tanösvényt. A galéria képei 2018 május 6-án készültek, amikor a hazai Jane Goodall Alapítvány önkéntesei  felújították/lefestették a tanösvény jeleit, és egy agyatlan grafittiző nyomait is eltüntették.

Soroksári Botanikus Kert

2013. június 3.

A Fővárosi Környezetvédelmi Alap pályázatán elnyert támogatásból létesült 21 állomásból álló tanösvényt avatott a Budapesti Corvinus Egyetem Növénytani Tanszéke az idén 50 éves Soroksári Botanikus Kertben 2013 május 31-én.

Erdészeti erdei iskola és pihenőház Somogyszobon

2012. július 25.

Az Oktatási Központ kétszintes épülete 40 fő befogadására alkalmas, külön tanári szobákkal rendelkezik. Az erdei iskola 2 hektáros kertjében kültéri foglalkoztató ad helyet a szabadtéri oktatásra, kézműves foglalkozások megtartására. A létesítményeket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára adta át 2012. július 20-án. A beruházások az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program… Tovább »

Tanösvény avatása a Mocsárosban

2012. május 8.

Az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében 2012 május 5-én az Aquincum-Mocsáros Egyesület és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevében Bús Balázs polgármester felavatta a Mocsáros Tanösvényt. Az egykoron a Déli-Pilis hegyeinek lábáig sok ágra bomló és szétterülő Duna hatalmas mocsarainak és lápjainak egyik utolsó maradványa a Mocsáros. A szikes és kaszálórétek, a lápcserjések, a fehérnyárligetek, mocsárrétek, kékperjés rétek, nádasok… Tovább »