Pro Natura díjak 2016 átadó

2016. április 22.

2016 április 21-én a Föld Napja alkalmából a Nemzeti Múzeumban tartott kitüntetési ünnepségen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár átadták az idei PRO NATURA díjakat, emlékplaketteket, és Miniszteri Elismerő Okleveleket.

Kondenzcsíkos viperales

2013. június 22.

A Táborfalva-Örkény-Tatárszentgyörgy-Dabas térségében található, 7300 hektáros területet nevezzük Turjánvidéknek, ahol jórészt a 130 éves múltra visszatekintő honvédelmi tevékenységnek köszönhetően maradt fenn az Alföldre jellemző, összefüggő élőhely szerkezet. A terület mélyebben fekvő, északi felén éger-kőris láperdők, zsombékosok, láprétek alakultak ki. Ezt a vizes, néhol süppedékes, nehezen járható növényzetet nevezzük „turjánosnak”, amelyről az egész vidék a nevét… Tovább »

Térinformatika tanfolyam Botfán

2013. február 19.

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány szervezésében a hétvégén lezajlott a második ingyenes, három napos térinformatikai tanfolyam természetvédelmi szakemberek számára.

Nőszirmok nyomában a Pirtói-homokbuckákon

2012. június 19.

A IX. Biodiverzitás Napján a Kiskunhalas melletti homokbucka vidéken profi szakemberek és önkéntes természetbarátok csatárláncban, a nemzeti park munkatársainak irányításával kutatták át a dűnéket homoki nőszirmokat keresve.