1000 tonna méreg Kiskunhalason

2017. augusztus 8.

A kiskunhalasi Majsai úton évek alatt összegyűlt 1000 tonna veszélyes hulladék. A telep félig nyitott épületében a hordótornyok egy része összedőlt, a vegyi anyagok sok helyen kijutottak a környezetbe, kiömlöttek a tárolóedényekből. A Greenpeace Magyarország civil szervezetekkel, a szegedi CSEMETE és a helyi Vasvarjú Természetvédelmi Alapítvánnyal közösen már egy éve felhívta a figyelmet a szennyezésre.… Tovább »

Veszélyes hulladék a Hortobágyon

2014. január 10.

A TerepSzemle Stúdió által feltárt szabálytalanul tárolt 2000 tonna veszélyes hulladék a Hortobágyi Nemzeti Park tőszomszédságában, Balmazújváros-Lászlóházán. Fotók:Konyhás István/TerepSzemle Stúdió

Gazdátlan hortobágyi mérgek

2014. január 9.

A Hortobágyi Nemzeti Park tőszomszédságában rendkívül veszélyes anyagot tárolnak, a szétmállott hordókból akadálytalanul folyik a vegyi anyag a földre. Az őrizetlen, lyukas kerítésű telepet korábban üzemeltető cég jelenleg felszámolás alatt áll. Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag szakértője önkéntesekkel  2014 január 9-én járt a Balmazújváros-Lászlóháza határában található Szeg-Híresháti belvízelvezető csatorna közelében található teljesen magára hagyott, gondozatlan… Tovább »