Pirin Nemzeti Park

2018. május 8.

A Pirin Nemzeti Park olyan ikonikus fajoknak ad otthont, mint a barnamedve, a szürke farkas vagy a békászó sas. Az itt található természetes fenyőerdők nyújtanak menedéket annak az 1300 éves balkáni páncélfenyőnek is, amit a Balkán-félsziget legidősebb tűlevelű fájának tartanak.

Bialowieza -Európa utolsó őserdeje

2018. április 18.

Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy tilos a fakitermelés az UNESCO Világörökség részét képező, lengyelországi Białowieża őserdőben. A WWF számára ez mérföldkő, hiszen a szervezet két éve küzd kiemelten a világörökségi helyszínek védelméért, amelyek a Föld kevesebb, mint 1%-át foglalják el.  

Természetvédelem a táborfalvi lőtéren

2017. október 25.

Eredményes volt az a 6 éven át tartó élőhely-rehabilitáció, amely hazánk második legnagyobb aktív katonai lőterén zajlott. A természetvédők és a honvédség közösen igyekeztek megóvni a Turjánvidéket, ahol a veszélyeztetett rákosi vipera is él. Az EU által támogatott LIFE projekt vezetője a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság partnereivel( Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal, Budapesti Erdőgazdaság Zrt. és… Tovább »

Föld Órája 2016

2016. március 20.

2007 óta a WWF természetvédő szervezet által útjára indított Föld Órája 172 országban mozgósított kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több százmillió egyéni támogatót. Ők mind közösen léptek fel egy fenntartható jövő érdekében. Ennek szimbólumaként 2016. március 19-én este egy órára lekapcsolták a budapesti városképhez tartozó műemlékek, látnivalók díszkivilágítását.

Titokzatos Mekong

2014. június 5.

Egy óriás repülőmókus, egy repülő gekkó, egy fejjel párosodó hal és egy szem nélküli barlanglakó pók is szerepel a 367 új faj között, melyeket a tudósok a Mekong folyó vidékén fedeztek fel 2012 és 2013 során. A WWF a Környezetvédelmi Világnapon – június 5-én – adta ki a témában “Titokzatos Mekong” című beszámolóját, amellyel az… Tovább »

Kopácsi rét

2012. július 7.

Magyarország és négy szomszédos állam közös védett területet jelöl ki a Duna, a Dráva és a Mura mentén. A horvát szakaszon ugyanakkor folyószabályozási tervek veszélyeztetik a természetes állapotokat. Képeink a Kopácsi réten készültek.

WWF kiállítás a Gödörnél

2011. június 30.

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a WWF, a világ egyik legnagyobb természetvédelmi szervezete. Az alapítvány magyarországi csapata pedig idén tölti 20. születésnapját. Ehhez kapcsolódóan a WWF Magyarország és a szintén 20. évfordulóját ünneplő Szerencsejáték Zrt. közös kiállítást nyitott a Gödörnél. A kiállítás július 17-is tekinthető meg.