hirdetés

A Civilek a Zengõért Mozgalom, a Magyar Természetvédõk Szövetsége és a Védegylet 2004. február 24- én sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismerteték a legfrissebb zengői – a Mecseki Tájvédelmi Körzetbe építeni tervezett NATO lokátor ügyével kapcsolatos – fejleményeket. A sajtótájékoztató helye: 1051 Budapest, Nádor utca 32., 1. emelet, Nádor terem
A sajtótájékoztató bevezetőjét Sükösd Miklós, politológus, médiaszakértő tartotta.
A sajtótájékoztatón felszólalt Herbert Tamás, Civilek a Zengõért Mozgalom, Faragóné Cseke Blanka, Hosszúhetény Polgármestere ,Vida Gábor professzor, ökológus-genetikus, az MTA rendes tagja és az Akadémia ökológiai és botanikai intézetének igazgatója, Vay Márton, a Védegylet programvezetője, és Schmuck Erzsébet, a Magyar Természetvédők Szövetsége társelnöke.
A hazai természetvédő, környezetvédő és egyéb civil szervezetek levélben fordultak a Miniszterelnökhöz, hogy szíveskedjen elősegíteni a Zengő mellett síkra szálló szervezetek kérését, miszerint a Zengőre tervezett beruházás, más helyszínen, nem természetvédelmi területen kerüljön megvalósításra.