hirdetés

A Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját 2012. március 15-18 között tartották Kiskunhalason. Az OT első, és a második fél napja az un. előprogram. Idén az egyiket a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezte a környezeti nevelés eszközei és eszköztelensége témakörben.
Március 15-én a Mórahalom melletti Nagyszéksóstón Szűcs Anikó, a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola vezetője mutatta be a dél-alföldi erdei iskolák hálózati együttműködésének eredményeit. Ezután átsétáltunk a hajdani határőr épületekből átalakított oktatóközpontból a természetvédelmi területre, ahol Mizsei Edvárd, a CSEMETE nagyszéksósi kétéltűvédelmi programjának eredményeiről mesélt. Krnács György, a KNP Igazgatóság, őrkerület vezetője mutatta be a Nagyszéksóstó élővilágát, és mesélt a természetvédelmi fejlesztések és a környezeti nevelés terepi eszközrendszeréről is. Ezután buszoztunk a Szegedi Tudományegyetem Tudáskapujába, ahol Ilosvay György igazgató tartott nagyon érdekes előadást és tárlatvezetést. 
A megfáradt zöldeknek péntek reggel Bojtos Ferenc, a CSEMETE, irodavezetője mesélt a szállás, azaz a Bugaci Oktatóközpont történetéről. Ábrahám Krisztián, KNP Igazgatóság oktatási referense pedig a nemzeti park, a civil szervezetek és az oktatási intézmények együttműködésekről tartott előadást.
A biodiverzitás monitorozása a közoktatásban – hogyan kapcsolódhatnak diákok a biológiai sokféleség állapotának és változásainak hosszú távú megfigyeléséhez? E témában előbb elméleti, később terepi bemutatót tartott Sára Endréné, elnök, Dr Ladányi Zsuzsanna, tag, és Dr. Deák József Áron botanikus a röszkei Beretzk Péter Természetvédelmi Klub Egyesülettől.

Ezután rohant a társaság Kiskunhalasra,az Országos Találkozóra, ahova közben megérkezett a másik előprogram csapata is, és pénteken kora délután az ünnepélyes megnyitó és szavazatellenőrzés után elkezdődtek a plenáris ülések.
 

hirdetés