Így védi a kormány a parlagfű-termesztőket

Nagy István agrárminisztériuma továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a parlagfű zavartalanul szaporodhasson az országban, az allergiások helyzete ne javuljon, és egyre többen legyenek betegek. Parlagfű-mentesítés címén hosszú éveken keresztül civil szervezeteknek az allergén növényhez nehezen köthető tevékenységeit pénzelték.

Tovább nő a budapesti bicikliforgalom

Folytatódott a budapesti bicikliforgalom növekedése: novemberben öt százalékkal többen kerékpároztak a fővárosban, mint egy évvel korábban, holott idei november a tavalyinál csapadékosabb és hűvösebb volt a tavalyinál.

Építkezz környezetbarát módon!

Hogyan csökkenthetjük az épületek hatását a környezetre? Ehhez segít az LCA Center Egyesület által koordinált IS-SusCon (Spread of Innovative Solution for SUStainable CONstruction) nemzetközi Erasmus+ projekt. Fő célja az egyelőre inkább az üzleti életben elterjedt életciklus-szemléletű gondolkodás megismertetése a szakemberek mellett a lakosság körében is.

Valószínűsíthető, hogy a tavaszi választásig nem kapja meg Paks2 a létesítési engedélyt

Múlt héten, szép csendben az Országos Atomenergia Hivatal elindította a Paks2 telephelyengedélyének meghosszabbítására vonatkozó eljárást. Ez további késéseket jelent, azt jelzi, hogy az oroszok még mindig képtelenek használható, engedélyezhető terveket benyújtani, és valószínűsíti, hogy a tavaszi választásig nem is kapja meg Paks2 a létesítési engedélyt. Mindez pedig abban is segítségére lehet egy esetleges új kormánynak,… Tovább »

Isten veled MÁFI

Ferenc József forog a sírjában. 153 év után megszünteti az Orbán kormány a Magyar Állami Földtani Intézetet, a bányászat pedig önálló hatósági felügyelet nélkül maradt. Így még könnyebben tarolhatják le a nemzeti ásványi vagyont az Orbán-család bányászati cégei.