Európai nemzeti parkok napja: itthon még mindig vágjuk a fát

A WWF Magyarország továbbra is sürgeti az erdőgazdálkodásért és a természetvédelemért egyaránt felelős Agrárminisztériumot, hogy tegyen lépéseket a hazai nemzeti parkokban folyó, gazdasági célú fakitermelés visszaszorítására. A civil szervezet fontosnak tartja, hogy az új kormány és a Minisztérium pontot tegyen a több évtizedes halogatás végére az előttünk álló ciklusban az élővilág és valamennyiünk életfeltételeinek javítása… Tovább »

Az autós lobbinak út kell

Az Autóklub szerint a rakpart lezárása környezet- és balesetvédelmi szempontból is rossz döntés.  Az egyesület saját, korábbi felmérése szerint a budapestiek többsége el is utasította a lezárásokat.

Ablakmatek: ne csak az üvegrétegek számát nézzük

Ma is sokan hisznek helytelenül abban, hogy egy ablak vagy tetőtéri ablak minőségének meghatározásában csak az üvegrétegek száma mérvadó. Ezzel szemben a tény, hogy egy nyílászáró minőségét mindig több komponens és tulajdonság komplex összessége adja. Vegyünk egy példát, a Roto előszerelt tetőablakait.

A Városligeti-tó vize bár elég piszkos, de nincs benne semmi toxikus

Nem mutattak ki toxikus anyagot a Városligeti-tónál történt halpusztulások után elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, a víz hőmérséklete és összetétele is megfelel az előírásoknak – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. Apró problémák akadtak a vízzel, de nem mérgező, dacára a halpusztulásnak és a túlklórozásról szóló pletykáknak.

A globális felmelegedés átalakítja az alvásidőnket is

Egy friss tanulmány szerint összefüggésben áll az alvás és a globális felmelegedés. Nem elég, hogy a növekvő hőmérséklet negatívan hat az ember alvására, ami még aggasztóbb, hogy a kutatók szerint nincs jele annak, hogy az emberek képesek lennének alkalmazkodni a melegebb éjszakákhoz.