A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Csaknem 16 tonna halat telepítenek ősszel a vasi tavakba, vízfolyásokba, a program nyitányaként tegnap mintegy 2,7 tonna pontyot és amurt eresztettek a Szombathelyi Csónakázó-és Horgásztóba, valamint a magyarszecsődi tóba.

A telepítést követő néhány napon tilos horgászni ezeken a vizeken. A többi szövetségi horgászvízen az őszi ponty-és amur kihelyezés várhatóan október elején lesz. Mintegy 6-7 tonna ponty, 5-6 tonna vegyes fehér hal kerül a tavakba. Az idén augusztus végéig összesen 24,18 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepítettek a horgászszövetség kezelésében levő vizekbe. A Gyöngyös és a Pinka patakba 2 mázsa sebes pisztráng került.

Augusztus végéig több mint 800 napijegyet értékesítettek, de a horgászidény még nem ért véget, így az év végéig még jelentős növekedés várható – közölte Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, aki arról is tájékoztatott, hogy idén új jegyfajtákat vezettek be, így az eladási statisztika egyértelműen mutatja, hogy mely tavak a legnépszerűbbek a horgászok körében.

Az adatok alapján a legkedveltebb – az új-perinti, a magyarszecsődi, a gersekaráti, a Vadása és a máriaújfalui – tavakban a hagyományos őszi telepítés előtt, még augusztusban terven felüli pontytelepítést végeztek. Az előző évhez képest 5 százalékkal nőtt a szövetség tagegyesületeinek létszáma. A Vas megyében jegyzett horgászok száma megközelíti az 5 ezret, köztük 336 fiatal- és közel 500 gyermekkorú.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás