A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Űrutazásán szembesült a Föld törékenységével az Amazon alapítója, ezért tette a felajánlást az ENSZ glasgow-i klímakonferenciáján.

Kétmilliárd dollárt ajánlott fel a természetes élőhelyek helyreállítására és az élelmiszerláncok átalakítására Jeff Bezos, az Amazon alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere az ENSZ glasgow-i klímakonferenciáján. A pénzt a Bezos Earth Fund-on keresztül juttatja majd el természetvédelmi célokra. Az alapítvány összességében 10 milliárd dollárt fordítana a klímaharcra.

“A világ túl sok tája változik át szén-dioxid-elnyelőből kibocsátóvá” – idézte a BBC a Glasgow-ban felszólaló milliárdost, aki arról is beszélt, hogy júliusi űrutazásán döbbent rá a földi élet törékenységére.

Mondták már, hogy aki az űrből pillantja meg a Földet, más szemmel látja majd a világot, de arra, hogy ez mennyire így van, nem voltam felkészülve” – mondta a milliárdos, aki szeptemberben még egymilliárd dollárt szánt erre.

A glasgow-i COP26-on arra igyekszenek megoldást találni az országok, hogy miként lehet elérni, hogy a globális felmelegedés mértékét 1,5 Celsius-fok alatt tartsuk, és elkerüljük a klímaváltozás legdrasztikusabb hatásait. A túlzott elvárásoktól ugyanakkor érdemes tartózkodni. A klímaharc sikere nem azon múlik majd, hogy milyen vállalásokat tesznek az államok a csúcstalálkozón, hanem azon, hogy a következő években, a 2020-as évtizedben mit valósítanak meg belőle.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek