A rovat kizárólagos támogatója
APA - MTI

2006-ban kapcsolják rá a vezeték hálózatra Burgenland ezidáig legnagyobb biomassza-erőművét. A Heiligenkreuz-i ipari parkban letették a 80 gigawattórás áram- és 48 gigawattórás hőtermelési teljesítményű erőmű alapkövét.

A létesítmény a BEGAS fővállalkozásában 35 millió eurós költséggel épül. Ebből 10 millió euró burgenlandi alvállalkozóknak jut.

Az erőmű tüzelőanyaga erdészeti hulladék, fakéreg és fűrésztelepi hulladék lesz. A termelt áramot a BEWAG hálózatába táplálják majd be. Az erőmű kapacitása 23 ezer háztartás energia igényét fedezi. A termelt hőenergiát egy közeli fűrészmalomba juttatják el, ahol fa szárítási célokat szolgál majd. A termelt hőenergia 2400 háztartás hőellátására lenne elegendő.

A lehető legmagasabb technológiai színvonalat képviselő létesítményt 2006 áprilisában helyezik üzembe. A BEWAG üzemeltet egy biomassza-erőművet Güssingben. A Bioenergie Burgenland együttműködésével két erőművet épít Eisenstadtban és Neusiedlben, valamint további két erőművet tervez Eisenstadt és Oberwart községekben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás