A rovat kizárólagos támogatója

2008-tól az utóbbi 6 év alatt több mint 100 cég pályázott a Magyar Üzleti Felelősség Díjára, a CSR Hungary Díjra, különböző kategóriákban. Idén 2013. november 29-én, a Gundel-házban adták át a CSR Hungary díjakat.

„Ma már a vállalati felelősség és a fenntarthatóság piaci értéket és versenyképességet növelő tényezővé vált.” (Matthias Narr, SAM Group, Dow Jones Fenntarthatósági Index, CSR Hungary 2012) – idézte Matthias Narr-t Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) elnöke.

A vállalati felelősség mérhető felelősség szakmai szempontból. 2 fő csr trend nyilvánult meg az egyre magasabb szakmai színvonalat mutató pályázati anyagokban is: egyrészt a rendszerben való gondolkodást (a csr teljes integrációja az üzleti stratégiába, együttműködő megoldások a fenntarthatóságért, elszámoltathatóság/ a beszállítói láncra vonatkoztatva is, egyértelmű elvárások és mechanizmusok, ellenőrzés, felügyelet), másrészt a lokalitás (nemzeti) növekvő szerepét (befogadottság a helyi társadalom részéről, növekvő igény a haszon megosztásában is, átlátható bevételi források).

Ez utóbbi oly módon is jelentkezett a CSR Hungary Díj esetében, hogy most már egyre több a nem budapesti székhelyű vállalkozás nemcsak a pályázók, hanem a CSR Hungary díjazottak között is.

2013 CSR Hungary díjazottjai:

1. Fenntartható Nagyvállalat:
Unilever Magyarország Kft.
Fenntartható üzleti modell kialakításra törekszik Magyarországon is. CSR politikájának fő elemei: a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése a termékek teljes életciklusára (kiemelt: hulladékcsökkentés és újrahasznosítás) vonatkozólag, partnerség a helyi érintettekkel. A vállalat pályázatában komplex, 2010-ben megfogalmazott 10 évre szóló Fenntarthatósági Tervét, és az azóta elért hazai eredményeket mutatta be.

CSR Hungary díjazottakCSR Hungary díjazottak 
A nyertes pályázó cégek képviselői:
Kárász Róbert a GAP Média Kft. ügyvezető igazgatója, Rolek Ferenc, a Budapest Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese,
Nyeste Zsolt, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Vezető mérnöke, Nyilas Orsolya, a Vodafone Magyarország Zrt. belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalási igazgatója, Zadravecz Zsófia, a Lafarge Cement Magyarország Kft. marketing kommunikációs vezetője,
Bertók Attila, a Webstar Csoport Kft. ügyvezetője, Vince Beáta, az Unilever Magyarország Kft. kommunikációs vezetője, Kosztka László, az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.

2. Felelős KKV:

Webstar Csoport Kft.
Fenntartható és emberközpontú családbarát szemléletmód jellemzi stratégiájukat. A pécsi vállalkozás az e-book mesekönyv köré fókuszáló programot alakított ki.

Különdíjas:
STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.
Programjuk a hulladékkezelési profiljukból nőtte ki magát a helyi közösséggel karöltve az élhető környezetért. Érdemes megismerkedni a zöld szemléletmódot terjesztő Zöld Mindentudás Egyetem projektjükkel.

3. Felelős beszállítói megoldás:
Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Minden olyan törekvés méltányolandó, mely a hazai, magyar beszállítók (magyar KKV-ék) versenyképességét és a velük való partnerséget növelik. A kialakítandó beszállítói program ezt célozza meg.

4. Közös ügyek- közös felelősség:
GAP Média Kft.
Az Ezerlámpás éjszakája program eltűnt gyermekek felkutatására fókuszál.

Lafarge Cement Magyarország Kft.
Kiemelkedő a helyi közösséggel, a Pécs és Szigetvár (az ország egyik leghátrányosabb térséghez tartoznak) közötti kistelepülések helyi közösségével kialakított projektrendszere.

Vodafone Magyarország Zrt.
Alapítványán keresztül szerteágazó csr programokat valósít meg. Technológia lehetőségeivel többek között támogatja civilszervezetekkel együttműködve az eltűnt emberek felkutatását is.

5. Környezet- Zöld Kiválóság:
Budapest Bank Zrt.
Vállalati kultúrájába teljes egészében beépítette a környezettudatosságot, melynek alapja a kialakított szabályrendszer és oktatási anyag.

CSR Hungary bíráló bizottság 2013CSR Hungary bíráló bizottság 2013

A Bíráló Bizottság tagjai:
Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója, Karászi Zoltán, a TÜV Rheinland InterCert Kft. regionális igazgatója,
Takács János, a Bíráló Bizottság elnöke, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója, dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Takács Júlia, a CSR Hungary Díj alapítója, Szekeres Pál, a NEFMI (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) sport helyettes államtitkára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás