A rovat kizárólagos támogatója

Összesen mintegy 2,5 milliárd forintból, nagyobbrészt uniós pályázati forrásból fejlesztik a paksi kikötőt – jelentette be ma a létesítményt tulajdonló társaság ügyvezető igazgatója.

Németh Tamás elmondta: közel egymilliárd forintból száz méter hosszú partfalat építenek, így a jövőben nem csak ömlesztett árut tudnak majd kezelni a létesítményben, és a berakodás mellett a kirakodásra is mód lesz; ez a 22 esztendeje működő társaság történetének legnagyobb beruházása, amelynek tervei 2011-ben készültek el.  Jelezte: további mintegy másfél milliárd forintból a jelenleg használt két-három mellett további hat-hét hektár területet töltenek fel, hogy árvíz idején is a vízszint felett legyen, illetve kialakítják a raktározás feltételeit is. (MTI)

 

Újabb paksi nonszensz – ezúttal egy Duna-híd

 

Újabb paksi nonszensz - ezúttal egy Duna-híd

Új Duna-híd épül Kalocsa magasságában az új atomerőművi kapacitás megvalósításával párhuzamosan – jelentette be május 15-én Lázár János. Míg a forgalmi igények által évtizedek óta indokolt hidak nem vagy késve épültek meg, most a néhány évig tartó egyszeri építkezés kedvéért pillanatokon belül felépül egy? Bán Tamás lesz a Paks2 projektcég vezetője.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek