A rovat kizárólagos támogatója

A 20 db 12 személyes kabinnal 10 perc alatt lehet átjutni egyik településről a másikra 35 méter magasan – adta hírül a csodalatosbalaton.hu április elsején 🙂

Egy 2020. március 31-én kelt kormányhatározat szerint, 2020. év szeptemberében elkezdődhet az 5600 méter hosszú 20 kabinnal rendelkező drótkötélpályás libegő építése a Balaton fölé. 2021 június elejére elkészül a rendkívül látványos turisztikai attrakció Tihany és Balatonfüred között.  A tihanyi hajóállomás és a balatonfüredi Jókai kilátó között egy zárt kabinos kötélpálya épül, amely nem csak Magyarországon, de Európa ezen szegletében is egyedülálló módon biztosítja az átjutást és a panorámát a két település között.

A Balaton felett tartóoszlopok nélkül libegve lehet majd átjutni egyik településről a másikra. A kötélpálya hossza 5600 méter, a két végállomás közötti szintkülönbség 151 méter, a talajtól mért legnagyobb utazási magasság 35 méter lesz, hogy a Balatonon lévő vitorlások árbócai elférjenek alatta.

A 20 db 12 személyes kabinnal 10 perc alatt lehet átjutni egyik településről a másikra. A kabinokat a mozgásukban korlátozott vendégek is használhatják majd. A fejlesztésnek köszönhetően robbanásszerű látogatószám növekedést jósolnak a szakemberek.

“Nagy öröm és izgalom, hogy végre hazánkban is üzemelni fog egy modern, kabinos felvonó! A libegőhöz egy hazánkban egyedülálló élményelem is létesül: egy extrém átcsúszó drótkötélpálya. A fejlesztés további részleteiről hamarosan egy sajtótájékoztató keretében nyújtunk információkat – nyilatkozta a Magyar Turizmus Média (MTM) megkeresésére Kenesei Boglárka a projektért felelős turisztikai államtitkár.

A turisztikai fejlesztés teljes költségét 27 milliárd forintra becsülik a szakemberek, amely a Széchenyi 2040 Program jóvoltából valósulhat meg.
Az építkezésről folyamatosan beszámolunk a jövőben is- adta ki a “hírt” ma április 1-én a bolondok napján a csodalatosbalaton.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek