A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Kihívást jelent kiválasztani a megfelelő sarokkanapét? Íme három tipp, amely mind stílusban és megjelenésben, mind praktikumban és térelrendezésben is segíteni fognak! Mert egy igazán stílusos nappali a megfelelő kanapénál kezdődik!

A sarokkanapé stílusa

Mielőtt döntenénk a sarokkanapé stílusáról, először gondoljuk át, hogy milyen lakberendezési stílus vagy épp hangulat mentén szeretnénk kialakítani otthonunkat. Hiszen a nappalinak illeszkednie kell az egész lakás stílusához.

A sarok ülőgarnitúra lehet klasszikus formavilágú, ha nem szeretnénk mindenáron modern kanapét választani. Sarok ülőgarnitúrában kifejezetten jól mutathat a faberakásos fehér bőrkanapé, elegáns ívekkel, lágy összhatással. 

Aki a modern berendezésre esküszik, annak szögletes sarokülőt érdemes választania. Hiszen ezek a formák illenek a futurisztikus vagy épp letisztultan szögletes modern otthonokba.

A sarokkanapé lehet skandináv stílusú is, ebben az esetben kecses, falábakon álló, kevésbé robusztus darabról van szó. Ezek a kanapék légies megjelenésük miatt nagyon jól tudnak mutatni.

A kanapé színe

A MyBútornál kapható stílusos sarokkanapé többféle színben pompázhat. Hiszen jelenleg kifejezetten trendinek számít a színes kanapé. A biztonsági játék és a sok szürke helyett legyünk tudatosak! A sarokülő színe meg fogja határozni a helyiség hangulatát. Ezért válasszunk köré semleges színeket, egyszínű falfestést, és a kárpitozott és textilkiegészítők színében köszönjön vissza a színes, vagány kanapé árnyalata.

A sárga kanapé nagyon bátor és stílusos döntés lehet. Mostanában a szürke-napsárga színpárosítás uralja ugyanis a trendeket. Ennek ellenére kevesen mernek kimozdulni a komfortzónájukból, és valami színeset választani. 

A kék kanapé is nagyon-nagyon trendi, azonban ennek a színnek léteznek olyan árnyalatai, amelyek világos térben nagy kontrasztot jelenthetnek. Ez nem feltétlenül jelent gondot, ha tisztában vagyunk a jelenséggel, és tudatosan játszunk a kiegészítő színekkel és a formákkal.

Jobbos, balos vagy moduláris?

Annak eldöntése, hogy az L-alakú kanapé jobbos vagy balos kivitelezésű legyen-e, azon múlik, hogy hogyan szeretnénk használni a teret, illetve formálni azt, a sarokülő segítségével. 

Azok a kanapék, amelyek jobbos és balos kivitelezésűek egyszerre, kifejezetten hasznosak lehetnek egy állandóan változó térben. Pont ezért lehet jó választás egy moduláris kanapé, amelyet sokféleképpen lehet variálni, mind mérete, mind állása szerint. 

A moduláris kanapé azonban sokszor luxuskategóriásnak számít. Ezért az árát is figyelembe véve érdemes mérlegelni, hogy vajon kihasználnánk-e az adott funkciót? 

A sarokkanapénak két szerepe lehet. Vagy sarokba illesztjük, így alakítva egy vendéglátó sarkot a nappaliban. De azokat a sarokkanapékat, melyeknek a hátulja is kárpitozott, tehát nem csak falhoz vannak tervezve, térelválasztóként is használhatjuk.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás