A rovat kizárólagos támogatója

A kötelező chipeknek és az állatmenhelyeknek köszönhetően egyre több rémült állat kerülhet vissza a gazdájához. Szilveszter éjszaka idén is nagyon sok kutya kóborolt el. A hangos petárdáktól és a tűzijátékoktól ugyanis annyira megijednek az ebek, hogy akár több tíz kilométerre is képesek elmenekülni. Idén mintegy 300 kutya került így bajba.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata és az Állatmentő Liga munkatársai már harmadik éve mentik a petárdáktól megrémült állatokat, ilyenkor egy héten át több mint száz négylábút is hazajuttatnak. A legtöbb esetben már másnap.

Az első napon 42 bejelentés érkezett az Állatmentő Ligához, 13 chippel rendelkező kutyából hatot vittek be a Rex Kutyaotthon Alapítványba – mondta el Pataki Gábor elnök.  Találtak chip nélküli kutyát is, az ő gazdáját még keresik. „Egyre több olyan gazda van, aki nem figyel oda a kutyájára. Vagy azért, mert arra gondol, hogy az ő kutyájával mindez nem történhet meg, vagy azért, mert a korábbi években nem volt efféle rossz tapasztalata” – fogalmazott Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője. Hozzátette: azok a kutyák is félhetnek egy-egy közeli tűzijátéktól, amelyek korábban nem rémültek meg például egy viharban.

Szilveszter éjszaka országosan több száz kutya került bajba. A menhelyek a következő napokban is sok bejelentésre számítanak. A jogszabályok szerint a megtalált kutyákat két hétig csak a gazdájuk viheti el, utána viszont bárki örökbe fogadhatja őket – írta az MTI-re hivatkozva a hirado.hu, ahol videó is látható >>>

Kapcsolódó anyagok:

Házi kedvenceink szilveszteri kínjai

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek