A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: atlatszo.hu

2015 januárjában jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő, Tarlós István főpolgármester és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, hogy a kormány 25 milliárd forinttal támogatja az állatkert felújítását, a régi vidámpark területén megépülő Pannon Park és Mesepark létrehozását. A beruházást egy kormányrendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek nyilvánították.

A Fővárosi Állatkert 2016 októberében írt ki nyílt közbeszerzést a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére. Az európai uniós közbeszerzési értesítő 2017. március 1-i száma szerint a tender eredménytelenül zárult, mert az állatkertnek nettó 20,8 milliárd forintja van a projektre, de ennél drágább ajánlatokat kaptak a kivitelezésre jelentkezőktől. A munkára ketten jelentkeztek: a STRABAG-MML Kft. 36 milliárdos, valamint közös ajánlattevőként a Market Zrt. és a Vilati Szerelő Zrt. 34 milliárdos ajánlatot tett.

Az állatkert ezután hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban kereste a kivitelezőt, az eredmény augusztus 23-án jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben. Ahogy korábban, most is csak a STRABAG-MML Kft. és a Market-Vilati páros pályázott a munkára, aminek költségét most már nettó 35,4 milliárd forintra becsülte a Fővárosi Állatkert. A tender nyertese a Market-Vilati duó lett nettó 32,7 milliárdos ajánlattal.

A Vilati Szerelő Zrt. a jogelőd Vilati Szerelő Kft. átalakulásával 2016 elején bejegyzett cég, melynek tulajdonosai a Market és egy másik Market-leányvállalat, a Meritous Group Zrt. A Pannon Park építéséhez a Market és a Vilati az ajánlatuk szerint alvállalkozókat fognak igénybe venni, de nem hozták nyilvánosságra, hogy mely cégekről van szó.
Erdélyi Katalin
 

25000 milliós Pannon és Mesepark

25000 milliós Pannon és Mesepark

A kormány 2015 januári döntése alapján – 25 milliárd forinttal támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert új területe, a Pannon Park létrehozását – jelentette be akkor  Kovács Zoltán kormányszóvivő a helyszínen. A Ligetprojekt és a Múzeumnegyed terveinek megbeszélésén került szóba az állatkert ügye.
A Városliget megújulásához szervesen kapcsolódó projekt több ütemből álló fejlesztési tervének megvalósulása után európai, sőt világszínvonalú állatkert és olyan bemutatóközpont jön létre, amely egyedülálló. A kormány 25 milliárdos keretösszegben nyújt támogatást a fővárosnak és a fővárosi állatkertnek a tervei kivitelezésében – fejtette ki Kovács. 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek