A rovat kizárólagos támogatója

Jobb forgalmi összeköttetések, kevesebb torlódás és jobb közlekedésbiztonság szerepel az Európai Bizottság beruházási csomagjában, amely a fővárosi körgyűrű déli részének fejlesztését finanszírozza. Ezen belül út- és hídfelújítás, valamint új kerékpárutak építése is szerepel a projektben.

A 105,5 millió euró értékű csomagtól azt várják, hogy lerövidül a járművek menetideje, és biztonságosabb lesz a közlekedés. Napi 90 ezer áthaladó járművet érint a fejlesztés, amelyek elterelése a városközponttól csökkenteni fogja a torlódásokat – írja az Európai Bizottság ma kiadott közleménye.

 

A projekt magába foglalja a meglévő 2×3 sávos M0-s autópályaszakasz déli körgyűrűjét alkotó autóút egy 11,5 kilométeres szakaszának fejlesztését az 1-es főút és az M5-ös autópálya között. Ezen kívül megerősítik a járdaszerkezetet a teljes szakaszon, felújítják a hárosi Duna-híd és a soroksári Duna-híd teljes útvonalát, összesen 1219 méteren, és korszerűsítik a közműveket.

Az eurologus szerint a  mai döntés értelmében az unió kohéziós politikája keretében 10 tagállamot támogat 25 nagyszabású infrastrukturális projekt részeként. A kohéziós alap összesen 4 milliárd eurót fordít Bulgária, Csehország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália és Románia fejlesztéseire a közlekedés, egészségügy, kutatás, környezetvédelem és energiaellátás területén.
A nemzeti társfinanszírozással kiegészítve a projektekre irányuló teljes beruházás 8 milliárd euróra rúg, ami közel 2,6 ezer milliárd magyar forinttal egyenlő.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek