A rovat kizárólagos támogatója

Tegnap új szibériai melegrekord született Verhojanszkban: a főleg a kemény teleiről ismert városban 38 fokos a kánikula. Ezzel a bolygónk egy adott pontján mért legnagyobb hőmérséklet ingadozás (abszolút minimum és maximum különbsége) is növekedett 105,8 fok új rekordra.

Már napok óta 30 fokos kánikula tombol Kelet-Szibériában, tegnap pedig rekord méreteket öltött a rendkívüli meleg az északi sarkkör környékén. A csúcshőmérséklet helyenként elérte a 35 fokot, de az északi félteke egyik leghidegebb pontjának tartott Verhojanszkban 38 fokos maximumot mutattak a hőmérők, ami új rekordnak számít Szibériában.

AZ ÉSZAKI SARKKÖRTŐL ÉSZAKRA SEM MÉRTEK MÉG SOHA ILYEN MAGAS HŐMÉRSÉKLETET. 

Verhojanszk főleg a kemény teleiről ismert, korábban itt mérték az északi félteke legalacsonyabb hőmérsékletét, -67,8 fokot. A kontinentális éghajlatnak köszönhetően olykor előfordulnak melegebb nyarak, amikor a maximum-hőmérséklet a 30 fokot is megközelítheti.  A MOSTANI 38 FOKOS CSÚCSHŐMÉRSÉKLET VISZONT 18 FOKKAL MEGHALADJA A JÚNIUSI MAXIMUM HŐMÉRSÉKLETI ÁTLAGOT (19,9 FOK).

Időkép.hu szerint az új melegrekorddal a bolygónk egy adott pontján mért legnagyobb hőmérséklet ingadozás (abszolút minimum és maximum különbsége) is növekedett: 105,8 fok az új rekord. Via index.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás