A rovat kizárólagos támogatója

Eddig körülbelül négymilliárd forinttal marad el az éves tervtől a szén-dioxid-kvótákból származó állami bevétel, írta hétfőn a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumra hivatkozva.

A szaktárca adatai szerint idén eddig csaknem 14,4 milliárd forint folyt be a szén-dioxid-kvóták értékesítéséből a magyar költségvetésbe. A kormány az idei büdzsében összesen 18,5 milliárd forint bevétellel számolt a kibocsátási egységek eladásából, de az NGM szerint idén nem valósul meg a cél.

Az NGM szerint a 2014-es költségvetés tervezésekor még nem tudták figyelembe venni az Európai Unió rendeletét, amely év közben lépett hatályba, és amely az értékesíthető kibocsátási egységek mennyisége 15,3 millió darabról 9,5 millió darabra csökkent.
Az index lapszemléjéből nem derült ki, hogy az eddigi kvótanénzekkel mi lett. (elméletileg ezt a forrást szén-dioxid kibocsájtás csökkentési célokra lehet csak használni). Van ugyan pár pályazat, aminek egy része befulladt, és talán most újraindul. Ez az utóbbi 3 is csak össz 2,7 milliárd körüli keret.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek