A rovat kizárólagos támogatója

34 ország 300 természetvédelmi szakemberének részvételével sikeresen zárult a kontinens ez évi legnagyobb természetvédelmi rendezvénye a EUROPARC 2013 konferencia, valamint a vele párhuzamosan zajló Ifjúsági Természetvédelmi Konferencia, melyeknek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a EUROPARC Szövetség volt a házigazdája.

A Hortobágyi Nemzeti Park és a EUROPARC Szövetség alapításának 40. évfordulója jegyében a kontinens minden tájáról érkező résztvevők számos workshopon, terepi programon vettek részt, találkozhattak nemzetközileg elismert szakemberekkel, megvitatták a védett területek integrált kezeléséhez kapcsolódó témákat, egyebek között a fenntartható turizmus, a kezelési tervek, az invazív növényfajok, az agrárkörnyezetvédelem aktuális kérdéseit.

40 év munkája a természetvédelemben.

A hortobágyi sajtótájékoztatót Thomas Hansson, a Szövetség svéd elnöke, Szilágyi Gábor a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Laura Peters holland junior ranger, valamint Beck László a 30y Zenekar dobosa tartotta. A svéd szakember hangsúlyozta: szervezetük szorosan együtt dolgozik a turisztikai szektorral is annak érdekében, hogy a védett és Natura 2000 területeken az ökoturizmus
dominanciája érvényesüljön. Az ifjú természetvédelmi őr elmondta, hogy szerintük a természetvédelem területén mit kellene másként, jobban csinálni, illetve kérték, hogy a fiatalok nagyobb beleszólási lehetőséget kapjanak a védett területekkel kapcsolatos döntések előkészítésében.

Szilágyi Gábor a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója az EUROPARC 2013 konferencia házigazdájaSzilágyi Gábor a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója az EUROPARC 2013 konferencia házigazdája

 

 

Bemutattuk a konferenciára elkészült remix CD-t, mely a 30y Zenekarral, és a Fürge Diák Iskolaszövetkezettel közösen indított YTriÁsz mozgalmunk újabb mérföldköve. Bemutattuk továbbá Kunkovács László „Pásztoremberek” című könyvét is, mely a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság társfinanszírozásával jelent meg. A terepi program a Hortobágyon állomásozó 100 000 daru látványos vonulásának megtekintésével zárult. A négy napos konferencia a gálavacsorával fejeződött be, melyen számos díjat, szakmai elismerést adtak át a résztvevőknek.

Végül a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság átadta a Szövetség zászlaját Írországnak, hiszen a jövő évi konferenciát a Killarney Nemzeti Parkban rendezik meg.

FOTÓK AZ ESEMÉNYRŐL >>>
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek