A rovat kizárólagos támogatója

Eltekintve attól, hogy arrafelé nem munkahelyből, hanem munkaerőből van kevés, azért elsőre ez is jó hírnek hangzik. Ha nem volnának azok a hülye számok, amelyeket el lehet osztani egymással. Eszerint egy munkahelyre majdnem 26 millió forintot adnak, ami igazán szép egy harcias multiellenest játszó kormánytól.

A minapi hír szerint a győri Audi 41 milliárd forintos bővítést jelentett be. (nyitókép: kisalföld képgaléria)

Na most. Idén a bruttó átlagkereset 357.000 ft. Ehhez járul a munkaadó részéről még kb. 20 % bérköltség, az együtt közel 430.000 ft. Az egy munkahelyre jutó 26 milliós adománnyal tehát 60 hónapig, 5 évig az állam (vagyis mi) fizetjük az Audi 250 új alkalmazottját, akik viszont nekik dolgoznak.

Persze valószínű, hogy az Audinál magasabbak a keresetek az átlagnál, jó, akkor 5 helyett legyen 4 év, velem lehet beszélni.

Van egy üzleti ajánlatom az államnak. Ha kapok közpénzből 26 milliót, becsszóra én is foglalkoztatok valakit 4-5 évig. Hogy mivel, azt még kitalálom. Először is ki kellene festeni nálunk, aztán a fürdőszobaszekrény is kiszakadt a falból, és van két rossz konnektor is. Akad mindig valami. Már ha más fizeti.

Persze sajnos én nem vagyok német multi. Én nem járhatok közben se Berlinben, se máshol, hogy ne kekeckedjenek annyit ezzel a bőkezű, derék magyar kormánnyal a jogállamiság miatt. De remélem, ez az apróság nem akadály.

Lendvai Ildikó véleménycikke eredetileg a hírklikken jelent meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek