A rovat kizárólagos támogatója

A brit kormány is támogatja azt a 25 éves tervet, amely alapján Észak-Angliában elültetnek 50 millió fát 25 ezer hektáron, az M62-es út egy 120 mérföldes szakaszán.

Mi persze, igaz magyarok itt a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem nagyon érthetjük, miért jó, ha nem kivágják, hanem ültetik a fákat, de hát sajnos a hanyatló nyugatnak van még mit tanulnia tőlünk. 

Az Északi Erdőnek nevezett, jelenleg még csak a tervekben létező fás terület öt erdőt fog összekötni, és többek közt tölgyekből és fenyőkből fog állni, és új élőhelyet jelent majd a veszélyeztetett vörös mókusoknak, valamint madaraknak és denevéreknek is – írja a Sky News.

A projekt költségeihez a kormány 5,7 millió fontot (kétmilliárd forintot) ad hozzá, az 500 millió font (174 milliárd forint) maradékát pedig adományokból tervezik összeszedni. A dolog viszont még így is bőven megéri: az előrejelzések szerint az erdő legalább 2 milliárd fontot, azaz a befektetett összeg négyszeresét fogja kitermelni a turizmus és az agrárágazat fejlesztésével, a telekárak növekedése révén és azzal, hogy csökkenteni fogja az áradások okozta károkat.

Anglia eleve Európa egyik legkevésbé fás területe – a kontinensen a magyarok minden fenekedése ellenére átlagosan a területek 36 százaléka fás, míg Angliában ez csak 10 százalék -, ráadásul évtizedek óta a tavalyi volt az első év, amikor több fát vágtak ki, mint ahányat ültettek – közölte a Woodland Trust nevű természetvédő szervezet. VIa index.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek