A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 24.hu

Rekordot döntött Párizs környékén a közúti forgalom alig néhány órával azt megelőzően, hogy életbe léptek a koronavírus-járvány miatt bevezetett új intézkedések. Ile-de-France régióban összesen 700 kilométer alakult ki tegnap este.

Ez azért történt, mert rengeteg párizsi lakos indult el vidékre, hogy ott húzza ki a kijárási tilalom időszakát – írja a BBC. Az is közrejátszott a forgalom felerősödésében, hogy az iskolai szünetben sokan elhagyták a fővárost és ezekben a napokban térnek haza halottak napjára.

Hasonlóan komoly torlódás volt az utakon tegnap este több más francia nagyvárosban, így Lyonban és Bordeaux-ban is. A francia kormány legújabb szigorítása  éjfélkor lépett életbe. Az emberek mától csak munkavégzés miatt vagy egészségügyi okokból hagyhatják el otthonaikat.

Emmanuel Macron francia államfő korábban arról beszélt, félő, hogy az országot túlterheli a második hullám, ami kétség kívül nehezebb lesz, mint az első. Franciaországban április óta most a legmagasabb a koronavírus miatt elhunytak száma, tegnap pedig 47 637 új fertőzöttet azonosítottak, ami nem sokkal marad el a múlt vasárnapi napi rekordtól.

A tegnapi teljes forgalom közel 200 km-rel volt hosszabb, mint a korábbi rekord, ami szintén a 2019-es Mindenszentek ünnepének végén volt – írja a le Parisien. Akkor a rekord 525 km volt 18 órakor.

A lezárás értelmében az emberek csak alapvető célokból hagyhatják el otthonukat: élelmiszer-vásárlás, ingázás, ha nem lehet otthon dolgozni, valamint orvosi vagy kényszerítő családi okok miatt. A szabadtéri testmozgás napi egy órán át és az otthontól 1 km-en belül engedélyezett. Az iskolák továbbra is nyitva maradnak, a hatéves és idősebb gyermekek kötelesek maszkot viselni .

A Le Figaro arról számolt be, hogy Párizsban és környékén több baleset és meghibásodás történt. “A párizsi forgalom legendás” – írta egy felhasználó a Twitteren -, de ezt még soha nem láttam.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek