Hirdetés

A karikagyűrű kiválasztása sosem egyszerű, főleg, ha nincs sok tapasztalatod az ékszerek terén. Adunk 8 tanácsot, hogy a számodra legjobbat válaszd!

A méret a lényeg

  1. Mindig figyelj arra, hogy mikor mész gyűrűt próbálni vagy mikor méred le az ujjad. Ez azért fontos, mert reggel és fizikai munka után megdagadnak az ujjak, csakúgy, mint nyáron. Hidegben vékonyak és szárazak, így az sem a legjobb választás. Lehetőleg tavasszal vagy ősszel indulj gyűrűvadászatra ahhoz, hogy biztosan ne fogj mellé!
  2. Nem mindegy, hogy mennyire vagy hajlamos a súlyingadozásra. Amennyiben jelentős súlyvesztést tervezel az esküvőig, akkor mindenképp olyan gyűrűt válassz, amit szépen lehet szűkíteni vagy bővíteni. Ebből kifolyólag ne a legvékonyabb típusú mellett dönts, mert annál akadhatnak gondok. A legjobb egy egyszerűbb, letisztult modell, aminél nem kell a minta miatt nagy problémával számolni.
  3. A kiválasztásnál figyelj oda arra, hogy a gyűrű mérete az ujjpercek ízületi részéhez igazodjon, különben nem tudod se felvenni, se levenni. Ugyanígy a gyűrű vastagsága is mérvadó, hiszen egy bizonyos vastagság felett praktikus, ha 1 számmal nagyobbat választasz.4
  4. Terhesség vagy egy esetleges hízás alkalmával az ujjak megvastagodnak, így érdemes figyelembe venni ezt a kiválasztásnál. Ne feledjük, egy kevésbé díszes és bonyolult gyűrűt sokkal könnyebb méretben módosítani.

Hol hordjuk a különböző gyűrűket?

  1. Hazánkban a karikagyűrűt jobb kézen szokás viselni. Persze ettől el lehet térni, ha úgy a kényelmesebb. Az, hogy melyik kézen viseled, semmit nem befolyásol, de ha azon hordod, amit ritkábban használsz, akkor nagyon könnyedén meg tudod védeni a különböző sérülésektől. Hogy a későbbiekben ne legyen ebből probléma, mindkét gyűrűsujjadat méresd le, hogy jó-e a karikagyűrű.
  2. A manapság egyre népszerűbb fehér arany karikagyűrű esetében sok helyen választható a ródiumozás. Ettől csillogó és fényes lesz a gyűrű, de mivel idővel elkopik, így érdemes néha megújítani azt. Ha pedig matt a gyűrű, az idővel óhatatlanul is kifényesedik, de ezt egy ügyes ékszerész hamar orvosolja.
  3. A karikagyűrű belsejébe lehet gravíroztatni. Az esküvő dátuma, a társ neve vagy esetleg pár jelentős szó a legnépszerűbb kérés. Ezen felül persze bármit lehet, ami belefér a karikagyűrűbe.
  4. Míg korábban úgynevezett lemez karikagyűrűk voltak, addig ma már a belső felülete is enyhén domború. Ez roppant kényelmessé teszi a viselését, így a férfiak is sokkal hamarabb megszokják, hogy valami van az ujjukon. 

Hasznosnak találtad tippjeinket? Ha igen, oszd meg másokkal is, vagy ha érdekel néhány igazán jó minőségű karikagyűrű, akkor látogass el a karikagyuru.hu oldalára, és szerezd meg őket igazán jó áron!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás