A rovat kizárólagos támogatója

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a SPAR Magyarország. A vállalat emellett folyamatosan növeli lebomló, komposztálható alapanyagokból és újrahasznosítható műanyagból készült termékeinek számát.

„A SPAR Magyarország fenntarthatósági programjának egyik legfontosabb területe a környezet védelme. Ez a törekvésünk a környezettudatos vállalatirányítástól, a károsanyag-kibocsátás csökkentésén át a modern hulladékgazdálkodásig és a korszerű csomagolástechnikák alkalmazásáig terjed. Ezért több lépcsőben csökkentjük a gyártás és a logisztikai műveletek során felhasznált műanyagok mennyiségét.


A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben már 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használunk fel. Most pedig a logisztika területén értünk el változást: egy vékonyabb raklapcsomagoló fólia bevezetésével a tavalyi évben 84 tonnával kevesebb műanyag került felhasználásra ” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A SPAR Magyarország fenntarthatósági stratégiájának részeként folyamatosan bővíti a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálatát is: egyre több forgalmazott terméke készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából és papírból. Emellett nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek – például poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek – köre is. Mindeközben a vállalat május 19-én kivonta üzleteinek pékáru-részlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás