Hirdetés

Nyaralás előtt mindenki aggódik, hogy biztonságban hagyja-e otthonát. Betöréskor bizonyára azt gondolja, hogy a betörőnek úgyis kell néhány perc, amíg bejut, és ez idő alatt talán a szomszéd is észreveszi. Gondolhatja azt is, hogy biztonságban van, ha emeleten lakik, vagy valamilyen sövényfal, esetleg kőfal van a háza körül. Sajnos téved. Ezek mind tévhitek, amik a betörésről a köztudatban elterjedtek. Ezeket oszlatjuk most el, ezzel is segítve az Ön biztonságát.

 

  • Az emeleti lakások a legbiztonságosabbak

 

Éppen ellenkezőleg. A földszint biztonságosabb, ugyanis itt fordul meg a legtöbb ember, így a betörő ezt kockázatosnak ítélheti meg. Az emeleten pedig egyre kevesebben vannak, így egy ilyen lakás sokkal könnyebb célpont.

 

  • A sövény vagy kőkerítés távol tartja a betörőt.

 

A betörőnek egy ilyen ház megközelítése sokkal könnyebb, hiszen észrevétlenül juthat be a házba. Az átlátható kerítés nagyobb biztonságot nyújt.

 

  • Néhány perc, amíg a betörő bejut az ajtón.

 

Egy rutinos betörőnek nem percekre, csupán néhány másodpercre van szüksége ahhoz, hogy bent legyen az otthonában. Azonban a biztonsági ajtók segíthetik ezt az időt megnövelni, hiszen így akár 15-25 percbe is telhet neki a bejutás, ami miatt várhatóan nem próbálkozik tovább. Ha ilyen ajtót keres, nézzen körül a Unisec-nél kapható kültéri biztonsági ajtók között!

 

  • A nagy kutyák megállítják a betörőt.

 

Sokkal okosabb megoldás, ha van egy kicsi és egy nagy kutyája. A kisebb kutya el fog rejtőzni, és ott jelez majd ugatással Önnek. Ezzel szemben a két nagy kutya nekiront a betörőnek, akinek így könnyebb lesz egyszerre megállítani a kutyákat.

 

  • Minden riasztó jó megoldás.

 

A riasztó jó ötlet, de ha lehet, válasszon inkább néma riasztót. Ez észrevétlenül jelzi a behatolást, így a betörő gyanútlanul fog a helyszínen tartózkodni.

 

  • Nem kell trükközni a nyaralás előtt.

 

De igen is kell! Jó, ha a betörő nem tudja, hogy már napok óta nem tartózkodik a házban. Ilyenkor érdemes olyan redőnyt beszereltetni, ami adott időben lemegy és feljön. Továbbá kérje meg szomszédját, hogy locsolja meg a virágokat és ellenőrizze a postaládát. Így nem fog a háza olyan könnyű célponttá válni.

 

  • A minőségi zár megóv a betörőktől.

 

Nemcsak a záron múlik a védelem, például az ajtólapnak vagy az ajtótoknak ugyanolyan szerepe van benne.

 

  • A legmodernebb technika elijeszti a betörőket.

 

A drága technikák jó megoldásnak tűnhetnek, de a kiváló betörők álcázzák magukat, és mire a segítség megérkezne, eltűnnek a helyszínről. Így csak a pénzét vesztegeti. Viszont az álkamera jó ötlet lehet.

 

  • Nem számít a lakhelye környéke.

 

Betörés szempontjából a peremkerületek új építésű házai és az autópályák melletti lakások a legkönnyebb célpontok.

Hogyan előzze meg a betörést?

Összességében elmondhatjuk, hogy az álkamerák, a biztonsági ajtók, néma riasztók, a kicsi és a nagy kutyák bizonyulnak a legjobb döntésnek a betörés megelőzése szempontjából.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás