A rovat kizárólagos támogatója

A munkavállalók körében egyre inkább népszerűvé válik a 4 napos munkahét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 40 helyett mindössze 32 órát kell ledolgozni hetente. Az újdonsült megoldás olyannyira beválni látszik a dolgozók körében, hogy sokan még a korlátlan home office lehetőségére sem cserélnék el.

Márpedig a mai munkaerőpiaci helyzetben a munkáltatók igyekeznek minél inkább az értékes munkaerő kedvében járni, ezért a 4 napos munkahétre vonatkozó igények kapcsán egyre többen kapnak igenlő választ.  Rövid bejegyzésünkben tehát ezzel az innovatív megoldással foglalkozunk.

A 4 napos munkahét előnyei a munkavállalók és a munkáltatók számára

Első olvasatra úgy gondolhatjuk, hogy ezzel a fajta megváltozott foglalkoztatással kizárólag a dolgozók járnak jól. Elvégre számukra lesz könnyebb a munka és magánélet egyensúlyának a fenntartása, ők tudják nagyobb eséllyel elkerülni a kiégést, és számukra válik kevésbé megterhelővé a munkahét. Pedig ha jobban megnézzük, akkor a munkáltató is jól jár ezzel a megoldással. Cserébe a kedvező feltételekért fókuszált, energikus és hatékony munkaerő áll majd a rendelkezésére. A munka nagy része így is el lesz végezve, mert a munkatársak kevésbé lesznek kifacsarva.  Ennek köszönhetően az irodában is kellemesebb légkör uralkodhat, egyszerűen jobban esik majd bejárni mindenki számára.

Amit a munkavállalók gondolnak a 4 napos munkahétről

A DreamJo.bs nem reprezentatív felmérésének adatai alapján a kérdezett munkavállalók 48%-a inkább választaná a 4 napos munkahetet, mint például a korlátlan szabadságot vagy a korlátlan home office lehetőségét.

Ennél valamivel átfogóbb kutatást készített a témában a Workforce at Kronos. Az általuk kapott eredmények alapján az Egyesült Államokban 40%, míg globális szinten 33% azoknak a megkérdezetteknek az aránya, akik szívesen váltanának a 4 napos munkahétre.

A kulcs a munkaidő hatékony kihasználása

A legtöbb munkavállaló a szokásos 8 óránál rövidebb idő alatt is képes lenne ellátni a feladatát. Ehhez csak minimalizálni kellene néhány olyan időrabló tevékenységet, mint a felesleges email váltások, a hosszas megbeszélések, a kávészünetek vagy az adminisztráció.

Szinte kivétel nélkül mindenki meg tudná találni a munkanapjai során azokat a pontokat, amelyek kapcsán javítani lehetne a munkaidő kihasználásán. A folyamat eredményeként pedig jó eséllyel oda lyukadnánk ki, hogy a 4 napos munkahét alatt ugyanazt a munkamennyiséget el lehet végezni, mint a normál 8 órás rendszerben.

Ezzel pedig elhárulhat az utolsó feltételezett akadály is, így a hatékonyság javítása mellett több idő maradhatna a feltöltődésre és a pihenésre. További érdekes témák megtalálhatóak a DreamJo.bs blogbejegyzései között.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás