Hirdetés
KVVM sajtóközlemény

A Balatoni Halászati Részvénytársaság 2004. március 29-én megtartotta a 2003. évet záró rendes közgyűlését.

A tulajdonosok, köztük az állami részvénycsomag tulajdonosi jogait gyakorló Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az előző évről szóló beszámolókat kiegészítésekkel elfogadta. A közgyűlés döntött arról, hogy a 2328/2003. kormányhatározat alapján zártkörű tőkeemelést hajt végre a balatoni önkormányzatok, valamint a Balatoni Fejlesztési Tanács részvételével. A tőkeemeléssel kapcsolatos részletes javaslatok kidolgozására az igazgatóság május 30-ig kapott határidőt.

A felügyelő bizottság, illetve az igazgatótanács mandátuma lejárt, helyükre a közgyűlés – a KvVM javaslatára – új összetételű testületeket választott. Az új vezetés legsürgősebb feladata a társaság működőképességének biztosítása, valamint az ez évi üzleti terv és a középtávú stratégiai terv kidolgozása. A részvénytársaság igazgatóságának új elnöke, Kiss György okleveles agrármérnök, szakközgazdász, politológus. 1994-95 között a Budapesti Agrárkamara ügyvezető alelnöke volt, 1995-től az ÁPV Rt. portfóliómenedzsereként dolgozott. 1997-2001 között a Martonvásári Kísérleti Gazdaság Rt. vezérigazgatója, 2001-től saját tanácsadó cégét vezeti.

A közgyűlés tudomásul vette, hogy Vojtkó Pál vezérigazgató munkaviszonya március 30-án közös megegyezéssel megszűnik. Utódját a közgyűlés április 19-én választja meg, addig a vezérigazgatói feladatokat Puskás Zoltán vezérigazgató-helyettes látja el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás