A rovat kizárólagos támogatója

Egy napos bojkottot hirdetett a brit vasutak ellen a vasúti közlekedés jobbá tételét sürgető utasvédelmi csoport, mely felszólította Nagy-Britannia lakosságát, hogy az adott napon országszerte ne vegye igénybe a vasúti közlekedést, hogy ily módon is rávegyék a kormányt a vasúthálózat korszerűsítésének mihamarabbi végrehajtására. A brit parlamentben jelenleg folyik a 10 éves akcióterv vitája. A kormány 67,5 milliárd fontnyi fejlesztési tervet terjesztett elő az egyik minisztere által a minap Európa legrosszabb vasútjának nevezett brit vasutak korszerűsítésére. A fejlesztés 33,5 milliárd font kincstári pénzből és a kormány reményei szerint 34 milliárd fontnyi magánberuházásból valósulna meg. A fejlesztésekkel a kormány a személyszállítás 50 százalékos, a teherszállítás 80 százalékos
forgalomnövelését kívánja elérni, meg akarja szüntetni a vasutak zsúfoltságát és a járatok késését a minimálisra szorítani.
A tervezet a 12 vasúttársaság által használt fővonalak közül hétnek célozta meg a teljes a felújítását 2010-ig. 1700 új vasúti kocsi üzembe helyezését helyezte kilátásba a legzsúfoltabb délkeleti vonalakon, és 370 millió fontnyi beruházást irányoz elő ezer vasútállomáson 2004-ig. A kormány kilátásba helyezte a 12 vasúttársaság összevonását négy-öt nagyobb egységbe, ígéri a vasúti személyzet képzésének javítását és a balestek megelőzését segítő figyelmezető rendszerek felszerelését a szerelvényekre.
London, 2002. január 17.MTI

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás