A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A részes felek 27. konferenciáját november 6. – 18. között az egyiptomi Sarm el-Sejkben rendezik, ahol a térség éghajlati válságkezelését célzó bevált gyakorlatok lesznek a középpontban. A körforgásos gazdaságnak és a környezeti fenntarthatóságnak szentelt olasz kiállítói csoport rendezvénye Riminiben november 8. és 11. között elősegíti a kapcsolatépítést és az üzleti lehetőségeket.
Az Ecomondo, az Italian Exhibition Group által szervezett nemzetközi zöldgazdasági kiállítás partnere lesz a november 6. és 18. között Sharm el-Sheikhben megrendezésre kerülő COP27 konferencián a “Mediterrán Pavilon”. Az idei kiállításon, amelyet november 8. és 11. között rendeznek meg a Rimini Expo Centerben, az Ecomondo a körforgásos gazdaság, az éghajlatváltozást okozó kibocsátások megfékezése és a fenntartható fejlődés témakörében a mediterrán térségben úttörő eseményként 25 éves történetét is ünnepli, amelyen belül a biogazdasághoz és a kék gazdasághoz kapcsolódó intézményi és tudományos kapcsolatok hálózatából profitál.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményét aláíró országok éves találkozója, a részes felek konferenciája történetében először a “Kék Zóna” helyszínén, a mediterrán pavilonnak ad otthont, amely a mediterrán térségben az éghajlati válság kezelésében aktívan részt vevő állami és magán, tudományos és akadémiai, műszaki, politikai, civil társadalmi, pénzügyi és üzleti szereplők számára külön teret biztosít. A cél az, hogy a figyelmet egy olyan régióra irányítsuk, amelyet eddig elhanyagoltak az éghajlati tárgyalások során, ugyanakkor a bolygó második olyan területe, amely 20%-kal gyorsabban melegszik, mint a többi. Ugyanakkor a Földközi-tenger térsége az újonnan kialakulóban lévő regeneratív gazdasági megoldások központja is, mind az állami politikák, mind a magánkezdeményezések tekintetében, és a mediterrán pavilon ezen a téren kívánja összegyűjteni a legjobb gyakorlatokat, amelyek modellként szolgálhatnak a hasonló erőfeszítések globális szintű ösztönzéséhez.

Az Ecomondo a kezdeményezésben részt vevő többi partnerrel együtt azért lesz jelen a COP27 konferencián, hogy elősegítse a hálózatépítést és az üzleti eseményeket az ágazat fő szereplői között, és ezáltal megkönnyítse az éghajlati tárgyalásokat. A kezdeményezést az Unió a Mediterrán Térségért (UfM) vezeti az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja – Mediterrán Cselekvési Tervével (UNEP-MAP) és a PRIMA Alapítvánnyal együtt, valamint a régióban az éghajlatváltozás enyhítésén és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáson dolgozó vezető szervezetek koalíciójával együtt. Innovatív megközelítéssel a Mediterrán Pavilon a tevékenységeihez tudományos bizottságként a környezetvédelmi és éghajlat-változási szakértők független hálózatát (MedECC) fogja felhasználni. A MedECC (Mediterranean Experts on Climate and Environmental Change – Mediterrán Éghajlat- és Környezetváltozási Szakértők) 35 ország több mint 600 tudósát tömöríti, és 2019-ben közzétette első tudományos értékelő jelentését a környezeti és éghajlati változások mediterrán térségre gyakorolt hatásairól.

A pavilont olyan intézményi tevékenységek és partnerségek, civil társadalmi szervezetek és magánszektorbeli szervek központjaként tervezték, amelyek kollektív és mérhető innováció révén katalizálják a fenntartható átmenetet. Mint ilyen, a csatlakozott szervezetek meghívást kapnak arra, hogy tevékenységeket szervezzenek, és részt vegyenek a pavilonban zajló megbeszéléseken és tárgyalásokon.

ÜZLET, INNOVÁCIÓ, KÖZÖSSÉG  NÉGY HÓNAP TELJES LENDÜLETTEL AZ IEG NAPTÁRÁBAN

Programok októberben és novemberben
A Vicenzaoro, világszerte sikeres szeptemberi eseménye után (a VO VINTAGE-vel együtt) az IEG – Italian Exhibition Group kinevezései már négy rendkívül intenzív üzleti hónapra számítanak. A részvénytársaság közösségi katalizátorként betöltött szerepét a nemzetközi találkozók sűrű naptárának köszönhetően a csoport Expo központjai és helyszínei felé készülő különböző rendezvények révén is gyakorolni fogja.

KREATÍV ÖTLETEK RÓMÁTÓL MILÁNÓIG, VICENZÁN KERESZTÜL
Az IEG rendezvényei Rómából (szeptember 22-25.) indultak újra a szabadidő jegyében az Abilmente, a Kreatív ötletek kiállítással. Egy olyan szezon, amely a főváros után a Do It Yourself szerelmeseinek további innovációs és szórakoztató napokat kínál a vicenzai Expo Centerben (október 13. – 16.), a torinói Lingottóban (október 20. – 23.) és Milánóban (november 3. – 6.). Ezen túlmenően az érdekességek és gyűjtemények október 1-jén és 2-án Vicenzában a Comics and Games kiállításon lesznek láthatók.

A NAGY TECNA-KIÁLLÍTÁS VISSZATÉR RIMINIBE, AMELYET A TURIZMUS, A SZERZŐDÉS ÉS A KÖZLEKEDÉS KÖVET.
A szeptemberi hónap (27. és 30. között) Riminiben a Tecna, az ACIMAC-kal partnerségben szervezett, a Felületek technológiája és kellékei kiállítás fontos visszatérésével zárul, amely ismét bemutatja az ágazat legjobb nemzetközi esztétikai és technológiai innovációit.
Szintén Riminiben, október 12-14. között kerül megrendezésre az IEG turizmusnak szentelt B2B rendezvénytriója: TTG Travel Experience, SIA Hospitality Design és SUN Beach&Outdoor Style nyitja meg kapuit a Rimini Expo Centerben, egyidejűleg az IBE Internmobility & Bus Expo tizedik kiadásával, valamint a Superfaces, az innovatív felületi anyagoknak szentelt rendezvényével. Ugyanezeken a napokon egy új, kifejezetten a szerződéskötéseknek szóló IEG-rendezvény előzetese.

EGY GLOBÁLIS OKTÓBER AZ ARAB EMÍRSÉGEK ÉS BRAZILOK KÖZÖTT
Októberben az IEG nemzetközi szinten is nagy lendületet vesz, hiszen a csoport sport és fitnesz területén szerzett szakértelmét a világ stratégiai fontosságú területeire is eljuttatja. Kezdve Dubaiban, a Dubai Muscle Show , Dubai Muscle Classic (október 28-30.) és az UAE Exercise Professionals Summit (október 29-30.) új kiadásával a Dubai World Trade Centre-ben, amelyet az IEG leányvállalata, a HBG Events szervez, majd a brazíliai São Paulo felé veszi az irányt a Brazil and Trading Fitness Fair november 17-20. között.

VICENZA, AZ ÉTELEK ÉS A SZABADIDŐ KÖZÖTT; A SLÁGER SHOW NEM TÉR VISSZA
Visszatérve a nemzeti határokhoz, a novemberi hónapot Vicenzában a Cosmofood (november 6-9.) nyitja, a Triveneto régió out-of-home ellátási lánc szereplőinek szentelt expó.
Ezután a sportos szenvedélyeknek szentelt rendezvények ciklusában a Vicenza Expo Centre ad otthont a Pescare Show új kiadásának (november 18-20.), amely a sporthorgászat és a kedvtelési célú csónakázás témakörének van szentelve, majd a Quattro Zampe in Fiera (november 26-27.) és a Mondomotori (december 3-4.) következik. A kettő között kerül megrendezésre a BIAE – Borsa internazionale dell’arredo e dell’edilizia (november 29-30.) második kiadása.
A szabadidős rendezvények terén az IEG úgy döntött, hogy – környezetvédelmi értékeinek és küldetésének megfelelően – nem rendezi meg a HIT Show-t, a vadászati kiállítást.

ECOMONDO, A RIMINI NAGY ESEMÉNYE
November 8. és 11. között Riminiben kerül megrendezésre az óriási Ecomondo, a kifejezetten a zöld és a körforgásos gazdaságban tevékenykedő vállalatoknak szóló nemzetközi B2B-referenciarendezvény – 25 éves mérföldkövén – a Key Energyvel, a megújuló energiaforrások innovációjára összpontosító kiállítással együtt. Az üzleti élet, a globalitás, a bolygó védelme, a rendkívül aktuális gazdasági kérdések, az induló vállalkozások és a rendezvények (mint például a Zöld Gazdaság Általános Államai, idén 10. alkalommal), tudósok, intézmények, közgazdászok és a média részvételével, állnak a középpontjában annak a félelmetes négynapos rendezvénynek, amely az IEG őszi rimini rendezvényeit zárja.

AREZZO: MÉG TÖBB ARANYAT KELL LEZÁRNI
Végül december 2-án az Arezzo Fiere e Congressi az Arezzói Önkormányzattal és az arany- és ékszeripar szakmai szövetségeivel együttműködve másodszor rendezi meg az Olasz Ékszeripari Csúcstalálkozót.

FÓKUSZBAN AZ OLASZ KIÁLLÍTÁSI CSOPORT
Az Italian Exhibition Group S.p.A., a Borsa Italiana S.p.A. által szervezett és irányított szabályozott piacon, az Euronext Milanón jegyzett részvénytársaság, rimini és vicenzai telephelyeivel az évek során országos vezető szerepet töltött be a kiállítások és konferenciák szervezésében. A külföldi tevékenységek fejlesztésével – globális vagy helyi szervezőkkel kötött közös vállalkozások révén is, például az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emírségekben, Kínában, Mexikóban, Brazíliában és Indiában – a vállalat ma már az ágazat vezető európai szereplői között van.


Korábbi cikkünk a témában: Afrikában felgyorsul a zöld átmenet

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás