A rovat kizárólagos támogatója

Új szintre lépett a választási kampány. A házelnök hozta a formáját – Kövér László szerint erről is döntünk: sonka, csülök, kolbász vagy lisztkukac, tücsök és sáska.

A disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe, amely az egész éves, mindennapos kemény munka eredménye, a következő évre való minőségi eledel köré szerveződik, fogalmazott az Országgyűlés elnöke a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján.  Kövér László a helyi közösséget méltatva az MTI tudósítása szerint azt mondta tegnap: jól ismerik és értik a vidéki élet igazi értékét, a kerteket művelik, és az ólakban is állatok vannak.

Hangsúlyozta: csak ott lehet ilyen közösségi összejöveteleket szervezni, ahol tudják, hogy milyen fontos az ember és a természet kapcsolata, a tiszta hús, a becsületesen elkészített étel és az asztalközösség, amelyet a legősibb közösségnek nevezett.

A házelnök a közelgő parlamenti választásról tétjéről szólva megjegyezte: ha még egyszer letérünk Magyarország és a vidék évezredes útjáról, soha többet nem térhetünk vissza rá.

Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy a „sötétzöldek” által ajánlott út szakadékba vezeti az európai, és benne a magyar mezőgazdaságot, állattartást, és általában a vidéki életet. A másik út Magyarország közösségei és az asztalközösségek megerősítésén keresztül vezet, a magyar gazdák által megtermelt jó minőségű hazai élelmiszerek piacra jutásának segítésével.

Beszélt a magyar családok, valamint a faluközösségek megerősítésének fontosságáról, arról, hogy jó és kifizetődő legyen faluhelyen élni, hogy minél többen választhassák “az emberi méltóságot meghatározó, hagyományos értékekhez legközelebbi életet”.

Emlékeztetőül Ángyán József professzor megyei földjelentései arról, hogy az Orbán rezsim hogy juttatta a magyar föld jelentős részét csalárd módon a híveihez tönkretéve így sok helyen a helyi gazdákat.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte: a Magyar Falu programot a jövőben is folytatni kell, és ha a kormánypártok megkapják a választóktól a támogatást, folytatni is fogják.

Úgy fogalmazott: a választásokon el kell dönteni, hogy melyik úton megyünk tovább:

  • helyi gazdaságokban termelt egészséges élelmiszer vagy fehérjegyárakban előállított műhús;
  • sonka, csülök, kolbász vagy „lisztkukac, tücsök és sáska”;
  • a gyermekek neveléséhez hozzájáruló családtámogatás vagy „közpénzből finanszírozott nemváltó műtét”;
  • keresztény és magyar Magyarország vagy „illegális migráció és multikulti”;
  • nemzeti függetlenség, vagy új birodalmi függés.
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás