Hirdetés

A NER-be beágyazott Xixo és Hell energiaitalokat gyártó magyar családi cég eddig 25,3 milliárd forintnyi közpénzt kapott állami támogatásként. A FloeWater márkájuk eddig cégeknek szállított, csomagolásmentesen kínáltak prémium vizet. Most becsomagolták. Nesze neked hulladékmegelőzés.

A Hell Energy három évvel ezelőtt lépett a prémiumvíz-piacra a FloeWater márkával. Cégeknek szállítottak csapolótornyokat, vízadagoló gépeket. Az üzenet a fenntarthatóság volt: a termék csomagolásmentes, nem kell PET-palack hozzá. Most kijöttek egy olyan verzióval, amit a boltokban bárki megvehet.

Végtelenszer újrahasznosítható alumíniumcsomagolásban kínálják majd. 250 és 500 milliméteres kiszerelésben kínálják majd, lesz szénsavmentes és savas vizük is.

A Xixo és Hell energiaitalokat gyártó magyar családi cég, amelynek tulajdonosai minden egyes alkalommal igyekeznek elérni, hogy a nevük ne jelenjen meg nyilvánosan, egy hatalmas csomagolóüzemmel is rendelkezik Miskolc mellett. A cég májusban adta át 80 milliárdos beruházással készült kapacitásbővítő beruházását, Szijjártó Péter külügyminiszter mondott beszédet az eseményen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Hell Energy Magyarország Kft. beruházásátadó ünnepségén Szikszón 2024. május 24-én. MTI/Vajda János

A cég friss beszámolójának adatai alapján fennállásuk óta 2023-ig összesen 25,3 milliárd forint érkezett be állami támogatásokból, ebből tavaly egymilliárd forint- szúrta ki a forbes.


 

A zöldrefestés egyik tipikus mondata, hogy az alumínium környezetbarát a műanyaghoz képest. Bár e fémet szinte korlátlanul újra lehet használni, de a felhasznált energiáról szemérmesen hallgatnak a gyártók.  Miért is kell a csapvizet kulacs helyett eldobható csomagolásban forgalmazni sokszoros áron?  Vajon az Orbán-rezsim miért nem a hulladékcsökkentést támogatja a mi pénzünkből? Miközben a “nagy családbarát” Orbán kormány a nem igazán egészséges energiaital gyártást támogatja – be akarja tiltani a kiskorúaknak az árusítását. Vajon miért kell azt a NER cégbirodalmat támogatni, amelyik a Tatai Öreg tó partjára akar(t) luxusszállodát építeni?

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás