Hirdetés

Az olyan környezeti tényezők, mint a hőmérséklet, a zaj, a fény és az ágy kényelmessége, befolyásolják az alvás minőségét. Mivel az alvás általában főként a hálószobában történik, a környezetbarát hálószobába, amely fenntartható környezetet biztosít az alváshoz, nagyon fontos a kényelmes és egészséges alvás érdekében.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (Center for Disease Control and Prevention, CDC) szerint az amerikai felnőttek több mint 33%-a nem alszik eleget, és 11%-uk számol be arról, hogy éjszakánként képtelen kipihenni magát. Ennek több oka is van, ezek közül az egyik a környezetbarát (fenntartható) alvási környezet hiánya.  Kutatások szerint a fenntartható környezet segíthet a megfelelő alváson. De hogyan biztosíthatja, hogy a hálószobája minél inkább környezetbarát legyen? Az alábbi tippek segíthetnek.

Javítson a világításon! 

Az ember természetes alvás-ébrenlét-rendszerét elsősorban a természetes nappali fény és a sötétség befolyásolja. Ezért az alvás javítása érdekében egészséges mennyiségű természetes napfényt és sötétséget kell váltogatni. A természetnek és az egészségnek is jobbat tesz a megfelelő LED-izzó a hagyományosnál, ráadásul nyáron kevésbé melegít.

Tisztítsa meg a hálószoba levegőjét! 

A hálószobában javítható a levegő mennyisége, ha növényeket tesz bele: vannak kifejezetten levegőtisztító beltéri növények, amelyeket erre a célra lehet vásárolni. Ezen kívül érdemes elkerülni a penészedést is, ezek a gombák ugyanis allergéneket és más, kellemetlen reakciókat okozó molekulákat termelhetnek. A jó levegő elengedhetetlen a megfelelő minőségű alváshoz.

Javítsa a padló minőségét! 

Blue And Green Tomorrow szerint a fenntartható hálószoba és otthon kialakítása érdekében a padlóburkolatba való befektetés nagyszerű eszköz egy olyan környezetbarát környezet kialakítására is, amely hozzásegítheti a minőségi alváshoz. Néhány dolog, amelyet a felújítás előtt figyelembe kell venni, az többek között az anyag gyártási folyamata, az ellátási lánc környezetre gyakorolt hatása és a természeti erőforrások használata.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás