A rovat kizárólagos támogatója

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja a Föld Bajnoka címmel tüntette ki Sir David Attenborough világhírű természettudóst. A díjat azzal érdemelte ki a 95 éves Attenborough, hogy évtizedek óta történeteket mesél a természetes világról és a klímaváltozásról, ezzel formálva az emberek szemléletét és hozzáállását a környezetvédelem területén.

Sir David Attenborough a díjat elfogadta, és arról beszélt, a világnak most kell cselekednie, hogy megvédje a bolygót. Szerinte léteznek olyan sikertörténetek, melyek azt mutatják, a változás lehetséges – írja a BBC.

50 évvel ezelőtt a bálnákat a kipusztulás fenyegette világszerte. Aztán az emberek összefogtak és most több bálna él a tengerekben, mint amennyit az emberiség valaha is láthatott – mutatott rá. Úgy folytatta, tudjuk, milyen problémákkal nézünk szembe és hogy azokra mi a megoldás. Csak az egységes fellépés az, ami még hiányzik.

A 95 éves Sir David Attenborough az 1950-es években kezdett el természetfilmeket forgatni, melyek az egész világon népszerűvé váltak. Az elmúlt négy évben főként a klímaváltozás hatásaival foglalkozott műsoraiban.

Az Édenkert nincs többé! – figyelmeztette a világ gazdasági elitjét David Attenborough

A brit tudós munkái rendkívül népszerűek a gyerekek körében is, Greta Thunberg klímaaktivistát is ő motiválta, hogy mozgalmat indítson.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek