A rovat kizárólagos támogatója

Franciaország 2022 januárjától megtiltja a műanyag csomagolás használatát körülbelül 30 gyümölcs és zöldség esetében – jelentette be a francia kormány.

Az erőfeszítés része a jövőre hatályba lépő hulladékkezelési törvénynek. Franciaországban a gyümölcsök és zöldségek körülbelül 37% -át műanyag csomagolásban értékesítik. Az új intézkedés mintegy egymilliárd “felesleges műanyag csomagolást” szüntet meg – közölte a francia környezetvédelmi, mezőgazdasági és pénzügyminisztérium az Euronews beszámolója szerint.

Az intézkedés a póréhagymát, a cukkinit, a padlizsánt, a paprikát, az uborkát, a burgonyát és a sárgarépát, a paradicsomot, a hagymát és a karalábét, a káposztát, a karfiolt, a tököt, a paszternákot, a retket, a csicsókát és a gyökérzöldségeket érinti.

Az olyan gyümölcsök, mint az alma, a körte, a narancs, a kivi, a citrom, a citrusfélék, az aszalt szilva, a dinnye, az ananász, a mangó szintén nem kerülnek műanyag csomagolásba.

A tilalmat legkésőbb 2026. júniusáig minden gyümölcsre és zöldségre kiterjesztik – közölte a környezetvédelmi minisztérium. Az ágazat szakmaközi szövetsége, az Interfel bírálta a kormány döntését, kijelentve, hogy a műanyagot jelenleg az “élelmiszer-pazarlás korlátozására” használják és az előírást az év elejére nehéz lesz alkalmazni- írta a dontwasteit.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás